ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Άρθρο 1 Σκοπός - Λειτουργία

Ο παρών κανονισμός καθορίζει το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων/υποδομών άθλησης, κλειστών και υπαίθριων, του Δήμου Αλοννήσου. Μέσω της εφαρμογής του παρόντος κανονισμού επιδιώκεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου Αλοννήσου με σκοπό:

  • την υποστήριξη και προαγωγή του μαζικού αθλητισμού όλων των ηλικιών.
  • την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού .
  • την υποστήριξη και ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού όλων των βαθμίδων.
  • την υποστήριξη και ανάπτυξη της σωματικής, πνευματικής και ηθικής αγωγής των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων του Δήμου Αλοννήσου,
  • την υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες,

την υποστήριξη και διοργάνωση ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, επιστημονικών, συνεδριακών εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, Δημοτικού επιπέδου και φορέων τοπικού χαρακτήρα.

Άρθρο 2 Αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του κανονισμού

Η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού ανήκει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού, και στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες (Τμήματα/Γραφείο), σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλοννήσου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 3 Έσοδα αθλητικών εγκαταστάσεων

  1. Από δημοτικούς πόρους και τυχόν έκτακτες επιχορηγήσεις κρατικών φορέων,
  2. Από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα,
  3. Από το αντίτιμο χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από σωματεία, συλλόγους, Νομικά Πρόσωπα, οργανισμούς, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ή δημότες, ώστε να καλύπτεται μέρος των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της κάθε εγκατάστασης. Το αντίτιμο καθορίζεται, με εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, από το Δημοτικό Συμβούλιο και περιλαμβάνεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό, που υπογράφεται σε κάθε περίπτωση πριν από την παραχώρηση της χρήσης του αθλητικού χώρου,
  4. Από τις εισφορές των αθλουμένων στα προγράμματα αθλητισμού,
  5. Από το αντίτιμο για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, αθλητικών διοργανώσεων, κλπ.,
  6. Από τις διαφημίσεις,
  7. Από την εκμίσθωση κυλικείων.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 4 Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλοννήσου

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλοννήσου στους οποίους εφαρμόζεται ο παρών κανονισμός είναι αναλυτικά οι ακόλουθοι: ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  1. Το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου & Στίβου στη θέση ΚΟΠΡΙΣΕΣ (Ομάδα Α1),
  2. Το Κλειστό Γυμναστήριο στο Πατητήρι (Ομάδα Δ):
    • Αίθουσα 1 (κάτωθεν του κλειστού γηπέδου): Ομαδική και ατομική άθληση (ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, αεροβική, πιλάτες, κ.α.)
    • Αίθουσα 2 (κάτωθεν του κλειστού γηπέδου): Μυϊκή ενδυνάμωση με όργανα & βάρη
    • Αίθουσα 3 (κλειστό γήπεδο): Ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος, κ.α.)
ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  1. Την Αίθουσα Γυμναστικής στο Γυμνάσιο/Λύκειο Αλοννήσου,
Ο πίνακας αυτός μπορεί να τροποποιείται, αν προστίθενται νέοι δημοτικοί χώροι άθλησης ή αν καταργούνται κάποιοι από αυτούς για οποιαδήποτε αιτία, με απόφαση του δημάρχου ή του ασκούντος τη σχετική αρμοδιότητα αντιδημάρχου ή εντεταλμένου συμβούλου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 5 Ημέρες και ώρες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

  • Οι δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) μεταξύ 07:00 – 22:00 και ανάλογα με την αθλητική εγκατάσταση. Το ημερήσιο πρόγραμμα χρήσης – λειτουργίας καθορίζεται αφού ληφθούν υπόψη τα σχολικά προγράμματα, τα αθλητικά προγράμματα της Γ.Γ.Α. και του Δήμου Αλοννήσου και οι προπονήσεις των Αθλητικών Συλλόγων/Σωματείων, Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών.
  • Εφόσον προπονούνται αναγνωρισμένα από τη Γ.Γ.Α. σωματεία και οι προπονητικές ανάγκες το επιβάλλουν ή αν δεν υπάρχουν άλλες ελεύθερες ώρες χρήσης της εγκατάστασης, ο χρόνος λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης μπορεί να παρατείνεται – κατά περίπτωση – μία ή δύο ώρες.
  • Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το Δ.Σ. με απόφασή του, εισηγείται στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας σύμφωνα με το Νόμο (άρθρο 89 Ν.1188/81) για τις ώρες λειτουργίας και παίρνει σχετική έγκριση. Χωρίς έγκριση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας λειτουργία των ανωτέρω αθλητικών χώρων πέραν του ωραρίου των Δημοσίων Υπηρεσιών είναι παράνομη και απαγορεύεται.
  • Τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και τις επίσημες αργίες, οι δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν κατά προτεραιότητα για τη διεξαγωγή αγώνων όλων των πρωταθλημάτων. Δύναται, επίσης, να παραχωρούνται για διεξαγωγή προπονήσεων, ανάλογα με τον συνολικό ετήσιο προγραμματισμό. Το ωράριο λειτουργίας για τις παραπάνω ημέρες καθορίζεται με απόφαση Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου ή του εντεταλμένου Συμβούλου, ανάλογα με τον ετήσιο προγραμματισμό της εκάστοτε εγκατάστασης, αλλά και με τους ορισμούς των αγώνων διαφόρων πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες δεν υπάρχει τεχνική και διοικητική υποστήριξη από δημοτικούς υπαλλήλους εκτός από τους διεθνείς και εθνικούς αγώνες.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 6 Χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

Κάθε υπηρεσία Δημόσια, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, αθλητικός φορέας (ομοσπονδία, σωματείο), ιδιωτικός φορέας και άτομο, που επιθυμεί να κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου, απευθύνεται εγγράφως προς την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα Αθλητισμού του Δήμου Αλοννήσου, η οποία και απαντά σε κάθε αίτημα, μετά από σχετική ενημέρωση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου ή του εντεταλμένου Συμβούλου.

Η απάντηση πρέπει να δίνεται το συντομότερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από δεκαπέντε (15) ημέρες, από την ημέρα που υποβλήθηκε το αίτημα.

Το πρόγραμμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη:

·    Τις ανάγκες των προγραμμάτων, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Δήμου Αλοννήσου.

·    Τα αιτήματα των αθλητικών ομοσπονδιών και των σωματείων, αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων και τις ανάγκες προετοιμασίας των αθλητικών σωματείων και αθλητικών συλλόγων.

·    Τις αιτήσεις που μπορεί να έχουν υποβάλλει φυσικά ή νομικά πρόσωπα για την χρήση των χώρων.

·    Το γεγονός ότι τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή οι αγώνες προηγούνται στο πρόγραμμα χρήσης από τις προπονήσεις των ομάδων.

·    Ότι το πρόγραμμα χρήσης των εγκαταστάσεων τροποποιείται μόνο με νεότερη αιτιολογημένη γνώμη της υπηρεσίας και ύστερα από έγγραφο αίτημα του κάθε σωματείου.

·    Ότι κατά την κατανομή των ωρών προπόνησης στο πρόγραμμα προπονήσεων, πρέπει να προβλέπονται ώρες προπόνησης για τα προγράμματα Άθληση για Όλους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, για μεμονωμένα άτομα, που δεν ανήκουν σε οργανωμένο σύλλογο.

·    Ότι στις περιπτώσεις κατάρτισης προγραμμάτων αγώνων υποβάλλεται αίτημα – πρόγραμμα αγώνων προς το Τμήμα από την αντίστοιχη ομοσπονδία ή σύλλογο που διοργανώνει το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση αγώνων οι σύλλογοι υποχρεούνται να ορίζουν τους αγώνες τους μισή ή μια ώρα μετά την είσοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις ώρες που τους έχουν παραχωρηθεί.

·    Ότι σε περίπτωση που ακυρωθεί αγώνας ή τροποποιηθεί το πρόγραμμα εξαιτίας έκτακτου γεγονότος οι σύλλογοι θα πρέπει να ενημερώνουν τον Δήμο τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα.

·      Ότι μεμονωμένες αλλαγές στις ώρες προπονήσεων σωματείων δύναται να λάβουν χώρα μετά από έγγραφη υποβολή σχετικού αιτήματος προς την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα αθλητισμού του Δήμου Αλοννήσου και μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου ή του εντεταλμένου Συμβούλου.

·      Ότι ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή ο εντεταλμένος Σύμβουλος δύναται να ματαιώσει ή να τροποποιήσει προπόνηση σωματείου, όταν λόγοι ανωτέρας βίας το επιβάλλουν.

·     Ότι απαγορεύεται η μόνιμη παραχώρηση χρήσης αποδυτηρίων, γραφείων, αποθηκών μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου σε αθλητικά ή άλλα σωματεία. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να παραχωρούνται συγκεκριμένοι χώροι για ορισμένο χρόνο, που δεν θα ξεπερνά τη διάρκεια της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

·     Ότι προτεραιότητα στη διάθεση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν αθλητικά σωματεία-σύλλογοι με κριτήριο την εντοπιότητα (έδρα εντός του Δήμου Αλοννήσου).

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 7 Διαδικασία διάθεσης αθλητικών εγκαταστάσεων

Η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι, κατά περίπτωση, η ακόλουθη:
  • Διάθεση αθλητικών χώρων σε αθλητικά σωματεία
    1. Εξαιτίας του γεγονότος ότι τα μέλη των αθλητικών σωματείων πρέπει να προπονούνται σε τακτικές ώρες και ημέρες στους χώρους άθλησης προκειμένου να προετοιμάζονται για τους αγώνες τους στα Τοπικά- Περιφερειακά – Πανελλήνια – Διεθνή Πρωταθλήματα, δύναται οι σύλλογοί τους να αιτούνται την χρήση των εγκαταστάσεων.
    2. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι / σωματεία με έδρα εντός του Δήμου Αλοννήσου, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα (Παράρτημα Ι) προς το Δήμο Αλοννήσου για τη χρήση των χώρων αυτών, πριν την έναρξη κάθε αθλητικής περιόδου ή κατά τη διάρκεια αυτής, εφόσον οι συνθήκες δεν επιτρέπουν διαφορετικά.
    3. Στην αίτηση ενδιαφέροντος θα πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια:
      1. Η εγκατάσταση την οποία αιτείται ο ενδιαφερόμενος.
      2. Το χρονικό διάστημα παραχώρησης.
  • Τις ακριβείς μέρες και ώρες κατά τις οποίες επιθυμεί να γίνεται χρήση του χώρου.
  1. Στην ανωτέρω γραπτή αίτηση θα αναφέρεται, επίσης, ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας έχει λάβει γνώση των όρων του παρόντος κανονισμού και τους αποδέχεται στο σύνολό τους.
  1. Κάθε ενδιαφερόμενος νεοσύστατος σύλλογος – σωματείο, με έδρα εντός του Δήμου Αλοννήσου, για να έχει δικαίωμα παραχώρησης χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου τα παρακάτω δικαιολογητικά:
    1. Καταστατικό Ίδρυσης Αθλητικού Συλλόγου
    2. Πρακτικό συνεδρίασης για τη συγκρότησης του Δ.Σ σε σώμα.
  • Την ειδική αθλητική αναγνώριση και τη βεβαίωση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων. Με την παρ. 2 του άρθρου 66 του Ν. 4735/20 (ΦΕΚ 197/τ.Α΄/12-10-2020) ρητά ορίζεται ότι Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Η ρύθμιση της παρούσας τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  1. Σε αντικατάσταση της «αναγνώρισης», δύναται ο νεοσύστατος σύλλογος/σωματείο να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο, ότι έχουν υποβληθεί στην ομοσπονδία τα απαραίτητα έγγραφα για την αναγνώρισή του. Η ως άνω υπεύθυνη δήλωση δεν είναι δυνατόν να έχει ισχύ πέραν των ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης ή την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού. Σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί από το σωματείο/σύλλογο στον ως άνω χρόνο η «αναγνώριση», τότε η απόφαση χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης και το συμφωνητικό, ανακαλούνται.
  1. Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα εξετάζει τα ανωτέρω αιτήματα και με αιτιολογημένη απάντηση εισηγείται στον Δήμαρχο ή στον/στην αρμόδιο/αρμόδια Αντιδήμαρχο την έγκριση ή απόρριψη της αίτησης. Σε περίπτωση εγκριτικής απόφασης, κατανέμει κατά περίπτωση τις ώρες, ανά ημέρα και εβδομάδα, για κάθε άθλημα, σε κάθε σωματείο. Το πρόγραμμα αυτό τροποποιείται μόνο με νεότερη απόφαση του Δημάρχου ή του/της αρμόδιου/αρμόδιας Αντιδημάρχου, κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
  2. Το ωράριο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα κατανομής των χώρων στα σωματεία, αναρτάται έξω από κάθε αθλητική εγκατάσταση, καθώς και στο διαδίκτυο.
  • Διάθεση αθλητικών χώρων σε φορείς του Δημοσίου, Ν.Π. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών (εκτός αθλητικών σωματείων).
    1. Σε περίπτωση που φορείς του Δημοσίου ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου επιθυμούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, υποχρεούνται να υποβάλλουν γραπτή αίτηση (Παράρτημα ΙΙ) στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά:
      1. Η εγκατάσταση την οποία αιτείται ο ενδιαφερόμενος.
      2. Το χρονικό διάστημα παραχώρησης.
  • Τις ακριβείς μέρες και ώρες για τις οποίες ζητείται η χρήση του χώρου.
  1. Ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας έχει λάβει γνώση των όρων του παρόντος Κανονισμού και τους αποδέχεται στο σύνολό τους.
  1. Στη συνέχεια θα ακολουθείται η ανωτέρω σχετική διαδικασία με το άρθρο 6.1. ανωτέρω, σχετικά με την κατανομή των χώρων στα αθλητικά σωματεία.
  • Διάθεση αθλητικών χώρων σε Φορέα (φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός αθλητικών σωματείων).
    1. Τα φυσικά/νομικά πρόσωπα αιτούνται (Παράρτημα ΙΙΙ) τη χρήση των εγκαταστάσεων, αφού έχουν λάβει γνώση του παρόντος κανονισμού και τον αποδέχονται στο σύνολο του.
    2. Με την έγκριση της εγγραφής, τους δίνεται κάρτα μέλους (αναγράφεται συγκεκριμένος αριθμός μέλους), την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
    3. Για τη χρήση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων από φυσικά/νομικά πρόσωπα απαιτείται η επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, είτε η σύνδεση του χρήστη στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρεί ο Δήμος, σχετικά με τη διαθεσιμότητα της αθλητικής εγκατάστασης, αλλά και τη δέσμευση αυτού από τον αθλούμενο για συγκεκριμένη ώρα. Ο υπεύθυνος υπάλληλος ή εντεταλμένο όργανο, ελέγχει τη διαθεσιμότητα των αιτουμένων εγκαταστάσεων και εγκρίνει η απορρίπτει την αίτηση.
    4. Οι αθλητικοί χώροι μπορεί να διατίθενται σε Νομικά πρόσωπα, φορείς ή ιδιώτες και για τη διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών, συνεδριακών ή άλλων εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, και Δημοτικού επιπέδου.
    5. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα διάθεσής τους, οι χώροι διατίθενται, είτε δωρεάν, ανάλογα με τον φορέα και το είδος της εκδήλωσης (αναφέρονται ενδεικτικά οι περιπτώσεις φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις στις οποίες ο δήμος είναι συνδιοργανωτής ή τις έχει θέσει υπό την αιγίδα του, κλπ), είτε με την καταβολή τιμήματος.
  • Διάθεση αθλητικών χώρων σε αθλούμενους (εκτός αθλητικών σωματείων).
    1. Η χρήση των αθλητικών χώρων από αθλούμενους, που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων/φορέων, αφορά την πρόσβαση τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλοννήσου.
    2. Η πρόσβαση επιτρέπεται χωρίς αντίτιμο κατά τις ελεύθερες ώρες για το κοινό, όπως αυτές ορίζονται από τον παρόντα κανονισμό, σχετικά με το πρόγραμμα των αθλητικών εγκαταστάσεων.
    3. Για την ελεύθερη πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν, να συμπληρώσουν μια αίτηση-δήλωση (Παράρτημα VII) με την οποία βεβαιώνουν ότι είναι υγιείς και μπορούν να αθληθούν, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις που ορίζεται ακολούθως απαιτείται και ιατρική βεβαίωση.
    4. Η χρήση του στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου & Στίβου από τους πολίτες επιτρέπεται όλες τις ώρες που είναι ανοιχτή η εγκατάσταση, εκτός των ωρών προπόνησης των σωματείων, για αποφυγή τραυματισμών. Οι ώρες αυτές θα είναι καθορισμένες και αναρτημένες στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου με ευθύνη του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
    5. Οι αθλούμενοι αιτούνται (Παράρτημα IV) τη χρήση των εγκαταστάσεων, αφού έχουν λάβει γνώση του παρόντος κανονισμού και τον αποδέχονται στο σύνολο του.
    6. Με την έγκριση της εγγραφής, τους δίνεται κάρτα μέλους (αναγράφεται συγκεκριμένος αριθμός μέλους), την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
    7. Για τη χρήση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων από φυσικά πρόσωπα απαιτείται η επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, είτε η σύνδεση του χρήστη στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρεί ο Δήμος, σχετικά με τη διαθεσιμότητα της αθλητικής εγκατάστασης, αλλά και τη δέσμευση αυτού από τον αθλούμενο για συγκεκριμένη ώρα. Ο υπεύθυνος υπάλληλος ή εντεταλμένο όργανο, ελέγχει τη διαθεσιμότητα των αιτουμένων εγκαταστάσεων και εγκρίνει η απορρίπτει την αίτηση.
    8. Για την αποκλειστική χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων βάσει της διαθεσιμότητας αυτών, γίνεται χρέωση του ατομικού αριθμού της κάρτας μέλους του αθλούμενου.
  • Άρνηση παραχώρησης
Αιτήματα που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, είναι ελλιπή, είτε οι αιτούντες έχουν οφειλές προς τον Δήμο Αλοννήσου, δεν γίνονται δεκτά. Περαιτέρω διάθεση των χώρων από τα σωματεία, τους φορείς, τα νομικά ή τα φυσικά πρόσωπα προς τρίτους δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση. Το δικαίωμα χρήσης των χώρων δεν μεταβιβάζεται.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 8 Κάρτα μέλους - Εγγραφή –Συνδρομές

  • Απαραίτητο στοιχείο για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε των αθλητικών συλλόγων, είτε μεμονωμένων ατόμων, είτε ατόμων που μετέχουν σε προγράμματα μαζικής άθλησης και προπονούνται σε κάθε δημοτικό χώρο άθλησης, είναι η αθλητική ταυτότητα (κάρτα μέλους).
    1. Η κάρτα μέλους είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Αλοννήσου, χορηγείται δωρεάν μία και μόνη φορά και φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:
      1. Επωνυμία του Δήμου Αλοννήσου
      2. Επωνυμία αθλητικού σωματείου
  • Ονοματεπώνυμο αθλητή
  1. Άθλημα
  2. Αθλητική περίοδος: Για κάθε αθλητική περίοδο εκδίδεται νέα αθλητική ταυτότητα είτε ανανεώνεται η ισχύουσα εφ’ όσον τηρούνται οι προϋποθέσεις.
  3. Αριθμός μητρώου μέλους.
Η κάρτα μέλους είναι αυστηρώς προσωπική και δεν μεταβιβάζεται. Η κυριότητα της κάρτας μέλους παραμένει στην ΥΑΔΑ και απλά παραχωρείται στο εγγεγραμμένο και ταμειακώς ενήμερο μέλος. Το μέλος μπορεί να αιτηθεί αντικατάσταση λόγω φυσικής φθοράς λόγω συνήθους κατά το χρόνο χρήσης και όχι λόγω φθοράς λόγω κακής χρήσης.
  1. Για την έκδοση της κάρτας μέλους απαιτούνται :
    1. Αίτηση του ενδιαφερομένου
    2. Ιατρική βεβαίωση υγείας από καρδιολόγο και παθολόγο. Οι παραπάνω ιατρικές βεβαιώσεις δύναται να αντικατασταθούν από μία (1) βεβαίωση Ιατρού γενικής ιατρικής, στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι καρδιολογικά και παθολογικά υγιής.
  • Μια φωτογραφία ταυτότητας
  1. Έντυπο συγκατάθεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (Παράρτημα VIII)
  1. Τα αθλητικά σωματεία – φορείς, ιδιώτες κλπ. οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από τις αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή – Δημοτικό Συμβούλιο).
  2. Τα μέλη κατά την είσοδό τους στο γυμναστήριο υποχρεούνται να επιδεικνύουν την κάρτα μέλους και να την εμφανίζουν στην ειδική συσκευή αναγνώρισης που βρίσκεται στην υποδοχή του γυμναστηρίου. Απαγορεύεται η είσοδος στο γυμναστήριο σε άτομα που δεν φέρουν την κάρτα τους ή που αυτή δεν είναι ενεργή.
  3. Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας μέλους, η επανέκδοση είναι υποχρεωτική και έχει κόστος που θα καθοριστεί με σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου.
  • Εγγραφή – Απόκτηση Συνδρομής – Μεταβίβαση – «Πάγωμα»
    1. Τρόπος Εγγραφής: Η εγγραφή μέλους και η απόκτηση συνδρομής (αρχική ή ανανέωση αυτής) πραγματοποιούνται στην υποδοχή του γυμναστηρίου ή μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της ΥΑΔΑ.
    2. Μεταβίβαση Συνδρομής: Η συνδρομή ΔΕΝ δύναται να μεταβιβαστεί σε τρίτο πρόσωπο.
    3. «Πάγωμα Συνδρομής»: Δικαίωμα «παγώματος», δηλαδή διακοπής χρήσης των υπηρεσιών του γυμναστηρίου με αντίστοιχη αναστολή του χρόνου ισχύος της συνδρομής, δεν παρέχεται για αόριστο χρονικό διάστημα.
      1. Τέτοιο δικαίωμα παρέχεται μόνο στην ετήσια συνδρομή και για σοβαρούς λόγους, για τους οποίους το μέλος δεν δύναται να κάνει χρήση των υπηρεσιών του γυμναστηρίου και μόνο σε μέλη που αγόρασαν ή ανανέωσαν συνδρομή στη βασική/αρχική τιμή της συνδρομής, όπως αυτή ορίζεται στον τιμοκατάλογο του γυμναστηρίου (***€) ετησίως, υπό την προϋπόθεση προσκόμισης ιατρικών εξετάσεων και ιατρικής γνωμάτευσης, με τα οποία υποδεικνύεται η αποχή από την αθλητική άσκηση που προσφέρεται από το γυμναστήριο για συγκεκριμένο και μόνο χρονικό διάστημα, το οποίο δύναται να παρατείνεται μόνο με την προσκόμιση νέων αντίστοιχων εγγράφων (αντίγραφο ιατρικού φακέλου με ειδικές γνωματεύσεις). Η συνδρομή του μέλους που έχει «παγώσει» ενεργοποιείται αυτόματα, από την επομένη της τελευταίας ημέρας του χρονικού διαστήματος για το οποίο βεβαιώνεται η αδυναμία του μέλους να κάνει χρήση των υπηρεσιών του γυμναστηρίου.
      2. Το «πάγωμα» μπορεί να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις συνδρομών στις περιπτώσεις εγκυμοσύνης (και για διάρκεια μέχρι 6 μηνών) και στράτευσης (για διάρκεια ισόχρονη της θητείας).
  • Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις όπου αναστέλλεται η λειτουργία των αθλητικών χώρων για λόγους ανωτέρας βίας.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 9 Υπογραφή συμφωνητικού χρήσης αθλητικών χώρων

  • Μετά την απόφαση έγκρισης του Δημάρχου ή του/της αρμόδιου/αρμόδιας Αντιδημάρχου, υπογράφεται μεταξύ του Δήμου Αλοννήσου και του ενδιαφερόμενου φορέα ή σωματείου/συλλόγου, συμφωνητικό χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης όπου περιλαμβάνονται, κατ’ ελάχιστο, τα ακόλουθα:
    1. Η εγκατάσταση που διατίθεται.
    2. Το χρονικό διάστημα διάθεσης.
    3. Το ύψος του τυχόν αντιτίμου, τον τρόπο και χρόνο καταβολής του.
    4. Τις ακριβείς μέρες και ώρες κατά τις οποίες θα γίνεται χρήση του χώρου.
    5. Την υποχρεωτική συμμόρφωση του με τις ισχύουσες διατάξεις και κανόνες για την ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
    6. Ότι ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει γνώση του παρόντος κανονισμού και τον αποδέχεται στο σύνολό του.
    7. Τις εγγυήσεις, χρηματικές ποινές και κυρώσεις που θα επιβληθούν σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε όρου της σύμβασης.
  • Η σύμβαση υπογράφεται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την γραπτή έγκριση της διάθεσης του χώρου και ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει πλήρη περιγραφή του προγράμματος ή της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει στο χώρο. Σε περίπτωση μην υπογραφής της σύμβασης με υπαιτιότητα του ενδιαφερόμενου, η έγκριση ανακαλείται.
  • Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα εγκρίνεται εισήγηση ή αίτηση από φυσικά πρόσωπα για χρήση αθλητικής εγκατάστασης, θα καταβάλλεται άμεσα η οικονομική συμμετοχή, όπου αυτή δύναται να υπάρχει ως προϋπόθεση, και θα εκδίδεται νόμιμο παραστατικό, στο οποίο θα αναφέρονται:
    1. Τα ονοματεπώνυμα των προσώπων.
    2. Η εγκατάσταση/χώρος που τους διατίθεται και η δραστηριότητα που θα αναπτύξουν.
    3. Η ημέρα, ώρα και διάρκεια, κατά τις οποίες θα γίνει η χρήση της εγκατάστασης.
    4. Το ακριβές ποσό / είδος του αντιτίμου.
  • Σε περίπτωση παραβίασης όρου ή όρων του παρόντος κανονισμού η σύμβαση χρήσης ανακαλείται και ματαιώνεται η διάθεση των χώρων.
  • Η ανάκληση οποιουδήποτε αιτήματος που υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενο, γίνεται μόνο με έγγραφη υπογεγραμμένη αίτηση του ενδιαφερόμενου.
  • Οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή σωματεία είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των αθλητικών χώρων που χρησιμοποιούν και πρέπει να συμμορφώνονται με τον παρόντα κανονισμό και τις σχετικές υποδείξεις του προσωπικού και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αλοννήσου.
  • Για κάθε πρόβλημα ή παράπονο οι προπονητές, τα σωματεία ή οι ιδιώτες θα πρέπει να απευθύνονται εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 10 Αντίτιμο χρήσης – οικονομική συμβολή

  • Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δαπάνες συντήρησης, φθορών και βελτίωσης των υποδομών των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων δύναται να καθορίζεται αντίτιμο χρήσης. Η οικονομική αυτή συμβολή ή το αντίτιμο χρήσης, όπου απαιτείται ή συμφωνείται, θα διαμορφώνεται ανάλογα με την εγκατάσταση, το είδος της δραστηριότητας και τη διάρκεια κατά την οποία θα γίνεται η χρήση του χώρου.
  • Το αντίτιμο χρήσης ή οικονομική συμβολή, καθορίζεται με κανονιστική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Από την κοστολόγηση των λειτουργικών δαπανών των αθλητικών χώρων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ, νερό, πετρέλαιο, υλικά συντήρησης, υπηρεσίες συντηρήσεις εξοπλισμού & εγκαταστάσεων, απρόβλεπτα, ασφάλιση, κ.λπ.), θα προκύπτει για κάθε αθλητική περίοδο το κόστος χρήσης της κάθε αθλητικής εγκατάστασης. Βάσει αυτού, θα καθορίζεται η οικονομική συμβολή ή το αντίτιμο χρήσης των χρηστών.
  • Το αναλογούν αντίτιμο θα καταβάλλεται από όλους τους χρήστες κάθε εγκατάστασης αναλογικά και σύμφωνα με το συμφωνητικό παραχώρησης, έως (11) έντεκα μήνες το ανώτερο σε κάθε αγωνιστική περίοδο.
  • Δίνεται η δυνατότητα στον Δήμαρχο, στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο σύμβουλο να εισηγηθεί με ειδική αιτιολόγηση, περιπτώσεις που κατ’ εξαίρεση – και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – δύναται να παραχωρούνται αθλητικοί χώροι, χωρίς την καταβολή τιμήματος.
  • Ενδεικτικά τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι το είδος της εκδήλωσης (π.χ. φιλανθρωπικού χαρακτήρα χωρίς την καταβολή εισιτηρίου για τους θεατές), η ιστορικότητα του αθλητικού συλλόγου ή σωματείου, η αποδεδειγμένη διάκριση αθλητών του σωματείου σε επίπεδο Πανευρωπαϊκού ή Παγκόσμιου πρωταθλήματος ή Ολυμπιακών αγώνων, η μοναδικότητα του αθλήματος που αναπτύσσει το αθλητικό σωματείο, η αποδεδειγμένη, δια έγγραφων στοιχείων, πλήρης αδυναμία του σωματείου-συλλόγου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, η ανταποδοτικότητα των εσόδων–επιχορηγήσεων που εισπράττει το σωματείο προς τους αθλητές μέλη του (π.χ. παροχή υποτροφιών, αθλητικού εξοπλισμού, κάλυψη οδοιπορικών εξόδων, κάλυψη σίτισης & διαμονής αθλητών), κ.α.
  • Το καθορισθέν αντίτιμο χρήσης, δύναται, επίσης, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να μειώνεται έως 70% στα αθλητικά σωματεία ή συλλόγους, εφόσον οι δημότες συμμετέχουν στα τμήματά τους δωρεάν και άνευ ουδεμίας οικονομικής επιβάρυνσης, υπό μορφή συνδρομής ή δωρεάς ή οποιασδήποτε άλλης μορφής οικονομικής συνδιαλλαγής (αγορά αναμνηστικών, αθλητικού υλικού, έκδοση ταυτότητας μέλους του συλλόγου/σωματείου ή Ομοσπονδίας, ταμειακή διευκόλυνση, κ.ά.).
  • Η αθέτηση των οικονομικών όρων των συμφωνητικών που υπογράφουν οι φορείς ή τα πρόσωπα με το Δήμο Αλοννήσου, συνεπάγεται αυτόματα τη διακοπή της διάθεση των χώρων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον του επόμενου έτους από το έτος αναφοράς, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 11 Παράδοση – παραλαβή χώρων & εξοπλισμού

  • Οποιαδήποτε παράδοση ή παραλαβή χώρου ή κινητού εξοπλισμού της αθλητικής εγκατάστασης γίνεται προς τον ενδιαφερόμενο με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής, με το οποίο ο ενδιαφερόμενος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διαφύλαξη των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων που παραλαμβάνει και ευθύνεται στο ακέραιο για κάθε απώλεια ή φθορά.
  • Η επιστροφή του υλικού από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα γίνεται με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Στο πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής αναγράφονται τυχόν φθορές, απώλειες ή καταστροφές σε εγκαταστάσεις η εξοπλισμό. Η αποτίμηση αυτών γίνεται από την υπηρεσία, σύμφωνα με έκθεση που συντάσσει ο αρμόδιος υπάλληλος είτε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενημερώνοντας εγγράφως το χρήστη της εγκατάστασης για το κόστος αποκατάστασης της φθοράς.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 12 Υποχρεώσεις αθλητικών συλλόγων

Για να επιτραπεί η είσοδος και προπόνηση σε οποιονδήποτε δημοτικό χώρο άθλησης θα πρέπει:
  • Κάθε ομάδα αθλητών να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή.
  • Κάθε αθλητής ή ομάδα θα πρέπει να έχουν όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέσα για την προπόνηση π.χ. φόρμες, αθλητικά υποδήματα, μπάλες κ.λπ.
  • Στην αρχή κάθε προπονητικής περιόδου να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του Αθλητικού Σωματείου/Συλλόγου, στην οποία να αναφέρεται ότι όλοι οι αθλητές του έχουν εξεταστεί από γιατρό και μπορούν να προπονούνται και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου ή ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού και γιατρός. Στην υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτεται ονομαστική κατάσταση των αθλητών και προπονητών του συλλόγου. Σε περίπτωση παρουσίας σε προπόνηση νέων αθλητών, το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει εκ νέου υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα βεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές ανήκουν στο Σωματείο, έχουν εξεταστεί από γιατρό και μπορούν να προπονούνται. Ευθύνη δεν φέρει το προσωπικό του κάθε χώρου άθλησης για τυχόν συμβάντα στην προπόνηση των αθλητών
  • Δεν επιτρέπεται στους προπονητές των συλλόγων ή σε οποιονδήποτε άλλο μέλος αυτών, να κάνει χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων.
  • Για οποιαδήποτε άλλη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο σύλλογος θα πρέπει να υποβάλλει γραπτώς το αίτημα τουλάχιστον ένα (1) μήνα νωρίτερα.
  • Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους αθλητές τους και να παραμένουν μέχρι αποχωρήσεώς τους, καθώς επίσης είναι υπεύθυνοι και για τυχόν ατυχήματα μέχρι την αποχώρηση των αθλητών από τον χώρο. Ο αθλητής κάνει χρήση των χώρων και ιδιαίτερα των αθλητικών οργάνων υποχρεωτικά υπό την επίβλεψη του αρμόδιου προπονητή του, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τυχόν ατύχημα.
  • Η ομάδα, μετά το πέρας της προπόνησης, έχει δικαίωμα παραμονής στον περιβάλλοντα χώρο για πέντε (5) λεπτά, χωρίς να παρεμποδίζει και να ενοχλεί την προπόνηση της επόμενης ομάδας.
  • Η ομάδα θα πρέπει να εγκαταλείπει τα αποδυτήρια του αθλητικού χώρου είκοσι (20) λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης. Αθλητές και αθλήτριες δεν επιτρέπεται να παραμένουν και να καθυστερούν μέσα στα αποδυτήρια χωρίς λόγο, πέραν του εικοσάλεπτου.
  • Ομάδα που δεν προσέρχεται για προπόνηση, πληρώνει το συμφωνηθέν αντίτιμο κανονικά, εκτός αν ο σύλλογος ειδοποιήσει εγκαίρως και τροποποιηθεί το πρόγραμμα κατανομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα κανονισμό.
  • Οι προπονητικές ώρες που διατίθενται στις ομάδες αφορούν αποκλειστικά την συγκεκριμένη ομάδα και το συγκεκριμένο τμήμα. Δεν επιτρέπεται να αλλάζουν οι ομάδες μεταξύ τους ώρες προπόνησης αυθαίρετα, καθώς επίσης και να παραβιάζεται το πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας από άλλη ομάδα, ή μεμονωμένα άτομα.
  • Εάν κάποια ομάδα θέλει να διεξάγει φιλικό αγώνα, οφείλει να ενημερώσει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν, την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου.
  • Το ποδόσφαιρο, ως άθλημα, έχει διαφορετική φιλοσοφία και κανόνες. Συνεπώς, η διεξαγωγή του εντός των κλειστών γυμναστηρίων, είτε υπό τη μορφή αγώνα, είτε υπό τη μορφή προπόνηση, δεν επιτρέπεται.
  • Η αίθουσα ενδυνάμωσης παραχωρείται με πρόγραμμα και έναντι αντιτίμου, μόνο σε συλλόγους, όπως αναλυτικά προβλέπεται στο σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό. Άλλοι χώροι για τους οποίους η παραχώρηση για χρήση δεν προβλέπεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό και ζητείται η χρησιμοποίησή τους, παραχωρούνται επίσης με πρόγραμμα και έναντι αντιτίμου, εφόσον υπάρχει η ανάλογη δυνατότητα. Η παρουσία προπονητή σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη.
  • Όσα σωματεία χρησιμοποιούν αίθουσα ενδυνάμωσης θα πρέπει να αναφέρουν αμέσως τυχόν φθορές που διαπιστώνουν στα όργανα, καθόσον από ένα φθαρμένο όργανο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού.
  • Οι χώροι που χρησιμοποιούν τα σωματεία (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, πάγκοι, κ.λ.π.) είναι κοινοί για όλους. Οι προπονητές πρέπει να φροντίζουν οι χώροι να μένουν πάντοτε καθαροί, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους επόμενους. Δεν επιτρέπεται να αφήνονται υπόλοιπα χρησιμοποιημένων αντικειμένων στους πάγκους (π.χ. μπουκάλια, τέϊπ, επίδεσμοι, απορρίμματα, κλπ).
  • Μετά το πέρας της προπόνησης, με ευθύνη των προπονητών, θα πρέπει να επανέρχονται στην αρχική τους θέση όλα τα αντικείμενα και όργανα άθλησης που χρησιμοποιήθηκαν.
  • Κανένα σωματείο δεν μπορεί να φέρει σταθερό αθλητικό ή μη εξοπλισμό, στους αθλητικούς χώρους, που να μη μπορεί να μεταφερθεί εύκολα έξω από αυτές, μετά το πέρας της προπόνησης. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τη σχετική άδεια από την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, αυτός θα ανήκει στις αθλητικές εγκαταστάσεις και πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας.
  • Όλοι οι αθλητές και οι προπονητές όταν εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει απαραίτητα να φέρουν αθλητικά υποδήματα.
  • Η φύλαξη πολύτιμων και όποιων άλλων αντικειμένων είναι αποκλειστική ευθύνη των χρηστών.
  • Οι χρήστες των γυμναστηρίων και όλοι οι εμπλεκόμενοι, υποχρεούνται να διατηρούν καθαρούς τους χώρους που χρησιμοποίησαν (αποδυτήρια, αγωνιστικούς χώρους, τουαλέτες κλπ). Σε κάθε περίπτωση η χρήση των αθλητικών χώρων θα πρέπει να γίνεται με πνεύμα σεβασμού προς το δημόσιο χώρο και προστασίας του από αδικαιολόγητες φθορές .
  • Σε περίπτωση αγώνων, τουρνουά και κάθε είδους εκδηλώσεων (αθλητικές και μη), ο καθαρισμός των χρησιμοποιούμενων αθλητικών χώρων κατά τη διάρκεια και στο τέλος των εκδηλώσεων, είναι υποχρέωση του διοργανωτή.
  • Μεμονωμένα άτομα δεν επιτρέπεται να κάνουν χρήση των αθλητικών οργάνων, χωρίς την παρουσία υπεύθυνου προπονητή ή γυμναστή.
  • Όταν εισέρχονται σε χώρους άτομα χωρίς αθλητική περιβολή και ανήκουν σε συγκεκριμένο σύλλογο που προπονείται, την ευθύνη έχει ο σύλλογος. Όταν εισέρχονται άτομα εκτός συλλόγου, τότε την ευθύνη για την απομάκρυνσή τους έχει ο υπάλληλος του Δήμου.
  • Η κατανάλωση καθώς και η χρήση κάθε είδους φαρμάκων, φαρμακευτικών ή παρεμφερών ουσιών και σκευασμάτων δεν επιτρέπεται εντός των αθλητικών χώρων.
Η διατήρηση καλών σχέσεων με το προσωπικό και ο σεβασμός στις υποδείξεις, στις οδηγίες και στις εντολές της Υπηρεσίας είναι υποχρέωση όλων των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι και έχουν αρμοδιότητα να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία, που τα σωματεία και οι δημότες χρησιμοποιούν. Οι διοικήσεις και οι υπεύθυνοι προπονητές των ομάδων που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους, πρέπει να συμβουλεύουν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, να τηρούν πιστά τις οδηγίες και τις εντολές του προσωπικού και να μην αντιδικούν μαζί τους.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 13 Υποχρεώσεις αθλούμενων μεμονωμένων ατόμων – εκπαιδευτικών μονάδων κάθε βαθμίδας με υπεύθυνο καθηγητή - προγραμμάτων του Δήμου & προγράμματος Άθληση για όλους - λοιπών φορέων

  • Στην περίπτωση συμμετοχής ατόμων σε αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της οργανωμένης ελεύθερης άθλησης ή μη δομημένων προγραμμάτων άθλησης για όλους, η αίτηση συμμετοχής ή η αίτηση χρήσης δηλώνει την αποδοχή των όσων περιλαμβάνονται στον παρόντα κανονισμό λειτουργίας και έχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής με ιδία ευθύνη, ή σε περίπτωση ανηλίκου, με ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του.
  • Στις περιπτώσεις χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της ελεύθερης άθλησης από μεμονωμένα άτομα, οι χρήστες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ή στην περίπτωση ανηλίκου με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους και σε κάθε περίπτωση αποδέχονται τα όσα περιλαμβάνονται στον κανονισμό λειτουργίας.
  • Κάθε προπονητής, που είναι υπεύθυνος συλλόγου, οι αθλητές και τα μεμονωμένα άτομα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις υποδείξεις του προσωπικού της αθλητικής εγκατάστασης, σχετικά με το ωράριο έναρξης και λήξης της προπόνησης, τη χρήση των αποδυτηρίων, κ.λπ.
  • Η συμπεριφορά των αθλητών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Δήμου πρέπει να είναι κόσμια.
  • Για κάθε παράπονο ή πρόβλημα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της προπόνησης πρέπει να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο που έχει οριστεί και βρίσκεται στο χώρο.
  • Η είσοδος κάθε αθλητή/χρήστη στην αίθουσα οργάνων θα επιτρέπεται αυστηρά και μόνο εφόσον φέρει την κατάλληλη αθλητική ενδυμασία.
  • Η χρήση των οργάνων γυμναστικής και ενδυνάμωσης από τους αθλητές θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση ατομικής πετσέτας.
  • Απαγορεύεται η δημιουργία θορύβων στο χώρο και η ενόχληση των μελών.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση συμπληρωμάτων διατροφής εντός του γυμναστηρίου.
  • Η χρήση όλων των μηχανημάτων άθλησης του γυμναστηρίου θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα με βάση τις υποδείξεις των υπεύθυνων γυμναστών, τη συνδρομή των οποίων οφείλουν να αναζητούν τα μέλη. Το γυμναστήριο δεν φέρει ευθύνη για ατυχήματα ή τραυματισμούς (στιγμιαίους ή χρόνιους) που προκύπτουν από πλημμελή χρήση οργάνων. Για τη χρήση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων άθλησης τα μέλη ενδείκνυνται να αναζητούν τη συνδρομή του γυμναστή επιτήρησης.
  • Η επιστροφή του εξοπλισμού (αλτήρες, πλάκες, στρωματάκια κλπ) στην προβλεπόμενη θέση είναι υποχρεωτική από όλα τα μέλη.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των χώρων ελευθέρων βαρών και των μηχανημάτων από ανηλίκους. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η χρήση αυτών μόνο στο πλαίσιο εκπόνησης σχετικού προγράμματος ασκήσεων από το καταρτισμένο προσωπικό του γυμναστηρίου.
Κάθε αθλούμενος πρέπει να τηρεί αυστηρά το ωράριο και να αποχωρεί από τον αθλητικό χώρο αν αυτό ζητηθεί για ειδικό λόγο, ανεξάρτητα από το ωράριο.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 14 Προστασία εγκαταστάσεων από φθορές – Ασφάλεια

  • Σε κάθε περίπτωση χρήσης των δημοτικών χώρων άθλησης και των οργάνων τους, ο κάθε αθλητής ή άτομο γενικά, πρέπει να φροντίζει ώστε να μην προκαλεί φθορές στα όργανα, στα αποδυτήρια και γενικά σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις.
  • Οι εσκεμμένες φθορές οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων του χώρου άθλησης από αθλητές, προπονητές και αθλητικούς παράγοντες, τιμωρούνται οπωσδήποτε. Αυτός που προξενεί φθορά υποχρεούται στην αποκατάστασή της. Πλέον αυτού, δύναται να επιβληθεί και ποινή προσωρινής ή οριστικής αποβολής του παραβάτη (αθλητή, προπονητή, αθλητικού παράγοντα, κ.ά.) από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ανάλογα με τις περιστάσεις, η ίδια ή άλλη τιμωρία επιβάλλεται και στον σύλλογο που ανήκει ο αθλητής, προπονητής ή αθλητικός παράγοντας. Η υποτροπή θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και τιμωρείται ακόμα και με επιβολή προστίμου. Αρμόδιος για την επιβολή του προστίμου είναι ο/η Προϊστάμενος/Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, τηρουμένης υποχρεωτικά της διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης του διοικουμένου, σύμφωνα με την πάγια νομολογία.
  • Τα σωματεία, αλλά και όλοι όσοι κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, θα πρέπει να αναφέρουν αμέσως φθορές που διαπιστώνουν στις εγκαταστάσεις, τα όργανα και σε κάθε είδους εξοπλισμό, για την αποφυγή κινδύνου τραυματισμού αλλά και για την έγκαιρη διαπίστωση του τυχόν υπαιτίου της πρόκλησης.
  • Τα σωματεία δεν δικαιούνται να προβούν σε καμία τροποποίηση των εγκαταστάσεων, προσθήκη κλπ. ούτε να απαιτήσουν μονομερώς κάτι τέτοιο από την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα.
  • Σε περίπτωση φθορών – ζημιών από φιλάθλους, η ευθύνη ανήκει στην διοργανώτρια αρχή του αγώνα ή κατά περίπτωση στις ομάδες που αγωνίζονταν, οι οποίες υποχρεούνται αναλογικά στην άμεση αποκατάστασή τους με δικές τους δαπάνες.
  • Εάν το σωματείο, αθλητής, προπονητής ή αθλητικός παράγοντας προξενήσει οποιαδήποτε ζημιά στις εγκαταστάσεις καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, η διοίκηση του σωματείου οφείλει να ενημερώσει αμέσως την αρμόδια υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση το σωματείο υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση με δικές του δαπάνες, όπως αναλυτικά προβλέπεται στον παρόντα κανονισμό.
  • Μετά τη διαπίστωση οποιασδήποτε φθοράς, βλάβης ή ζημιάς, η αξία της θα αποτιμάται αμέσως από την αρμόδια υπηρεσία δια του εντεταλμένου οργάνου ή υπαλλήλου της, και θα υπογράφεται άμεσα πρωτόκολλο ζημιών, όπου θα περιγράφεται η ζημιά καθώς και το προϋπολογιζόμενο κόστος αποκατάστασης. Σε περίπτωση που το σωματείο δεν προσέλθει για τη σύνταξη του ως άνω πρωτοκόλλου, αυτό συντάσσεται μονομερώς από την αρμόδια υπηρεσία και κοινοποιείται στο σωματείο μαζί με πρόσκληση για άμεση προκαταβολή της δαπάνης αποκατάστασης, θέτοντας εύλογη προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις 10 ημέρες από την κοινοποίηση του σχετικού πρωτοκόλλου στο σωματείο.
  • Σε περίπτωση μη αποκατάστασης της ζημιάς από το σωματείο μέσα στο χρόνο που ορίσθηκε, ο Δήμος προβαίνει στην αποκατάστασή της και κινεί τις διαδικασίες αφενός μεν απαγόρευσης περαιτέρω χρήσης των εγκαταστάσεων από τους υπαίτιους και αφετέρου βεβαίωσης της οφειλής, όπως και είσπραξης αυτής με κάθε νόμιμο μέσο.
  • Η ίδια ως άνω ευθύνη βαρύνει και κάθε άλλο μεμονωμένο ή μη χρήστη αθλητικής εγκατάστασης, για τον οποίο ακολουθείται ανάλογη διαδικασία.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους αγωνιστικούς χώρους σε ζώα και κάθε μορφής κατοικίδια, πλην των συνοδών σκύλων
  • Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους αγωνιστικούς χώρους άτομα με πατίνια, ποδήλατα και διάφορα άλλα τροχοφόρα, εκτός από τον αθλητικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την προπόνηση. Εξαίρεση αποτελούν τα αμαξίδια των Α.Μ.Ε.Α.
  • Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.
  • Οι χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου υφίσταται η σχετική σήμανση, δύνανται να βιντεοσκοπούνται από CCTV για λόγους ασφαλείας χωρίς ήχο. Οι χώροι που θα βιντεοσκοπούνται θα φέρουν πάντα ειδική σήμανση σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικίες διατάξεις.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 15 Διεξαγωγή προπονήσεων αθλητικών φορέων

  • Κάθε αθλητικό σωματείο που διεξάγει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προπόνηση σε κάθε χώρο άθλησης, έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των αποδυτηρίων του χώρου αυτού.
  • Επίσης, στο χώρο προπόνησης, ο σύλλογος θα πρέπει να έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα όργανα π.χ. μπασκέτες, εστίες χάντμπολ, φιλέ, κ.λ.π.
  • Το προσωπικό του Δήμου δεν είναι αρμόδιο και υπεύθυνο να τοποθετεί, μετακινεί, μεταφέρει τα αθλητικά όργανα μπασκέτες, σφαίρες, εμπόδια, δίζυγα, βατήρες, ακόντια, διαδρομές, τέρματα, κ.λ.π., εκεί που ο προπονητής θέλει. Ο προπονητής του αθλητικού φορέα έχει την ευθύνη της τοποθέτησης στην έναρξη της προπόνησης του βασικού σταθερού εξοπλισμού και της απομάκρυνσης αυτού μετά την λήξη της προπόνησης.
  • Δεν επιτρέπεται η μόνιμη παραχώρηση χρήσης αποδυτηρίων– γραφείων- αποθηκών που βρίσκονται μέσα στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Μετά το τέλος των προπονήσεων και αγώνων οι χώροι ελευθερώνονται και παραδίδονται στους υπεύθυνους δημοτικούς υπαλλήλους των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αγωνιστικών χώρων, επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε όσους φέρουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή, ανάλογα με το είδος της άθλησης.
  • Η είσοδος στο δάπεδο (παρκέ) της αίθουσας κάθε αθλητικού χώρου, επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε όσους φέρουν τα κατάλληλα αθλητικά υποδήματα.
  • Εφόσον καταγραφεί από το φύλακα ή άλλο όργανο του Δήμου ότι σε τρεις προπονήσεις σωματείου στους αθλητικούς χώρους, συμμετέχουν λιγότεροι από το 60% των αθλητών που έχουν δηλωθεί από τον σύλλογο/σωματείο, τότε, ο Δήμος έχει την δυνατότητα να παραχωρήσει την ώρα σε άλλο σωματείο ή τμήμα, ή να κρατήσει την ώρα για λογαριασμό των δικών του προγραμμάτων και δράσεων.
  • Σε ένδειξη σεβασμού προς τους συναθλούμενους, θα πρέπει οι χρήστες της αθλητικής εγκατάστασης να αποφεύγουν τις δυνατές φωνές και τις βωμολοχίες κατά την διάρκεια της προπόνησης ή των αγώνων.
  • Μετά το πέρας της άθλησης, οι αθλούμενοι θα πρέπει να επαναφέρουν στην αρχική τους θέση κάθε αντικείμενο άθλησης που χρησιμοποίησαν. Επίσης θα πρέπει να απομακρύνουν κάθε είδους απορρίμματα (π.χ. μπουκάλια νερού), χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τους υπάρχοντες στο χώρο κάδους απορριμμάτων.
  • Προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στον χώρο της εγκατάστασης, πλην των προπονητών, των γυμναστών, του γιατρού και του φυσικοθεραπευτή κάθε ομάδας, μπορούν να παρευρίσκονται μέχρι δύο (2) έφοροι της ομάδας που κάνει χρήση του χώρου. Μπορούν, επίσης, να παρευρίσκονται αθλητές του συλλόγου με πολιτική ενδυμασία, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν προπονούνται (τραυματίες, ασθενείς, κλπ). Την ευθύνη για τη τήρηση των ανωτέρω την φέρει το σωματείο. Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω όρων, θα παρεμβαίνει ο υπάλληλος που επιτηρεί τον χώρο άθλησης, ο οποίος θα απομακρύνει κάθε πρόσωπο πέραν των προαναφερομένων.
  • Σε κάθε περίπτωση, όταν εισέρχονται στους αθλητικούς χώρους άτομα χωρίς αθλητική περιβολή που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω κατηγορίες και ανήκουν στο σωματείο που προπονείται, την ευθύνη απομάκρυνσής τους έχει το σωματείο. Όταν εισέρχονται άτομα που δεν σχετίζονται με το σωματείο που προπονείται, τότε την ευθύνη την έχει ο υπάλληλος που επιτηρεί το συγκεκριμένο χώρο άθλησης, είτε μετά από υπόδειξη του σωματείου, είτε αυτεπαγγέλτως.
  • Όταν δεν υπάρχει δημοτικός υπάλληλος, η απομάκρυνση των μη δικαιουμένων εισόδου προσώπων πραγματοποιείται με ευθύνη του σωματείου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 16 Προϋποθέσεις διεξαγωγής αγώνων

Για την διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα, διεθνή, πανελληνίου, περιφέρειας, τοπικού πρωταθλήματος, σχολικού, είτε επίσημου, είτε φιλικού, απαιτείται άδεια τέλεσης αγώνα, που εκδίδεται από τον αρμόδιο φορέα, με μέριμνα του γηπεδούχου σωματείου ή των οικείων ομοσπονδιών. Η άδεια γνωστοποιείται εγκαίρως στην αρμόδια δημοτική Υπηρεσία τουλάχιστον 7 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (φαξ, email, ταχυδρομικά, κλπ) και στην αντίστοιχη Αστυνομική Αρχή.
  • Διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια
    1. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των Ομοσπονδιών του κάθε αθλήματος.
    2. Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα φροντίζει να υπάρχουν στο γυμναστήριο όλες οι προϋποθέσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με τις Αστυνομικές Αρχές και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και λαμβάνει μέτρα για αποφυγή βίας, φθορές κ.λ.π.
    3. Πριν από κάθε αγώνα παραδίδονται για χρήση τα αποδυτήρια, τα κλειδιά, χρονόμετρα, από τον υπάλληλο στον υπεύθυνο του κάθε σωματείου. Το χρονικό περιθώριο εξαρτάται από την κατηγορία του αγώνα. Ειδικότερα τουλάχιστον μία (1) ώρα νωρίτερα για αγώνες εθνικών κατηγοριών και μισή ώρα (1/2) τουλάχιστον για αγώνες τοπικών, εφηβικών, παιδικών, μικρών ηλικιών και σχολικών πρωταθλημάτων.
    4. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταθέτει, στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα και στην αντίστοιχη Αστυνομική αρχή, το πρόγραμμα αγώνων, μαζί με την άδεια αγώνων, για το γήπεδο που χρησιμοποιεί σαν έδρα.
    5. Με την έναρξη του αγώνα εφαρμόζονται οι κανονισμοί του κάθε αθλήματος και το προσωπικό δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον αγωνιστικό χώρο.
    6. Σε περίπτωση κάποιας ζημιάς σε λαμπτήρες, δίχτυ, ταμπλό κ.λ.π., επιτρέπεται η είσοδος προσωπικού για την αποκατάσταση κατόπιν αδείας του παρατηρητή και της γραμματείας του αγώνα, εφόσον προηγουμένως έχει διακοπεί ο αγώνας.
    7. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται σκούπισμα το δάπεδο, τότε την ευθύνη έχει το γηπεδούχο σωματείο και όχι ο υπάλληλος του Δήμου .
    8. Κατά την διάρκεια των αγώνων, η υποχρέωση παρουσίας ιατρού – νοσηλευτή, μετά των απαραίτητων φαρμάκων, καθώς και αυτοκινήτου μεταφοράς ασθενών μετά του οδηγού αυτού, αποτελεί ευθύνη του σωματείου ή της Ομοσπονδίας. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει επαρκώς εξοπλισμένο χώρο ιατρείου.
  • Διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Γήπεδο
    1. Για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο, ισχύουν οι όροι και οι κανόνες διεξαγωγής αγώνων όπως στο άρθρο 15 Μέρος Α’ του παρόντος κανονισμού.
    2. Τα αποδυτήρια, παραδίδονται προς χρήση από τον υπάλληλο του Δήμου, στον υπεύθυνο του κάθε ποδοσφαιρικού συλλόγου/σωματείου, ενενήντα λεπτά (90′) πριν από τον αγώνα.
    3. Υποχρέωση των υπαλλήλων του Δήμου Αλοννήσου είναι η χάραξη των γραμμών του γηπέδου, η ύπαρξη σημαιών κόρνερ, διχτύων τερμάτων, φορείου, κουβάδων με νερό, κ.α.
    4. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι υποχρεωτική η παρουσία υπαλλήλου του Δήμου Αλοννήσου.
    5. Για την τέλεση των αγώνων ποδοσφαίρου ουδεμία ευθύνη και αρμοδιότητα έχει ο Δήμος.
  • Διεξαγωγή αγώνων στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο
    1. Απαραίτητο στοιχείο για τη διεξαγωγή των αγώνων αποτελεί η ύπαρξη άδειας τέλεσης αγώνα.
    2. Όλα τα όργανα και υλικά διεξαγωγής του αγώνα παραδίδονται από τον αρμόδιο υπάλληλο του σταδίου με πρωτόκολλο στον υπεύθυνο των αγώνων, ο οποίος έχει ορισθεί με την προκήρυξη από τον ΣΕΓΑΣ ή τον σύλλογο και επιστρέφονται αμέσως μετά το πέρας των αγώνων.
    3. Η τοποθέτηση σε κάθε θέση των οργάνων, π.χ. εμπόδια, βατήρες, στρώματα, κ.λ.π. είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΓΑΣ ή του συλλόγου και όχι των υπαλλήλων του Δήμου.
    4. Η χρήση του σκάμματος είναι ευθύνη των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ ή του συλλόγου. Η αρχική διαμόρφωση είναι ευθύνη του προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
    5. Ο Δήμος Αλοννήσου διαθέτει τους υπαλλήλους που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του γηπέδου κατά την διεξαγωγή των αγώνων.
    6. Η χάραξη των γραμμών στο ταρτάν του στίβου είναι ευθύνη του Δήμου.
    7. Η χάραξη των γραμμών για ακόντιο, σφαίρες, είναι ευθύνη του Δήμου και γίνονται παρουσία υπευθύνου του ΣΕΓΑΣ ή του συλλόγου εκεί όπου χρειάζονται.
    8. Για την διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφύρας και της σφαίρας στο χλοοτάπητα του σταδίου, απαιτείται έγκριση διεξαγωγής από την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου, για λόγους προστασίας του χλοοτάπητα.
Κατά την διάρκεια των αγώνων, η υποχρέωση παρουσίας ιατρού – νοσηλευτή, μετά των απαραίτητων φαρμάκων, καθώς και αυτοκινήτου μεταφοράς ασθενών μετά του οδηγού αυτού, αποτελεί ευθύνη του συλλόγου ή της Ομοσπονδίας. Ο Δήμος Αλοννήσου είναι υποχρεωμένος να διαθέτει κατάλληλο και επαρκώς εξοπλισμένο χώρο Ιατρείου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 17 Διεξαγωγή εκδηλώσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις & χώρους

  • Την ευθύνη διαχείρισης των συμμετεχόντων και των θεατών σε αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις και αγώνες, καθώς και τη διακίνηση του απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού, έχει ο οργανωτής στον οποίο έχει διατεθεί η χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.
  • Υλικοτεχνική υποδομή και άλλα υλικά που ανήκουν στο Δήμο και διατίθενται στον χρήστη, καταγράφονται σε ειδικό έντυπο που του χορηγεί ο αρμόδιος υπάλληλος του χώρου. Επίσης, ο διοργανωτής, φέρει έναντι του Δήμου την ευθύνη για τυχόν φθορές, καταστροφές και εν γένει ζημιές στον εξοπλισμό και αγωνιστικό χώρο της εγκατάστασης και βαρύνεται με το κόστος της αποκατάστασής τους.
  • Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν σχέση με την εκδήλωση και φέρουν τα κατάλληλα υποδήματα.
Η χρήση των ηλεκτρολογικών πινάκων και οργάνων γίνεται μόνο από τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο του Δήμου ή άλλο ηλεκτρολόγο, που ορίζεται από τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 18 Διαφημίσεις στους αθλητικούς χώρους - Δικαιώματα από εισιτήρια

  • Επιτρέπεται η χρήση των επιφανειών των αθλητικών χώρων για προβολή διαφημίσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Οι διαφημίσεις αναρτώνται ή τοποθετούνται σε χώρους που προκαθορίζονται από τον Δήμο και απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε άλλα σημεία πλην αυτών.
  • Ο Δήμος, δύναται, σε προσδιορισμένα με απόφασή του τμήματα των ως άνω επιφανειών των αθλητικών χώρων να τοποθετεί τα δικά του εμβλήματα ή τα εμβλήματα, λογότυπα, διακριτικά σήματα κ.λπ. των διαφόρων κατά καιρούς δωρητών ή χορηγών των δραστηριοτήτων του.
  • Τα ως άνω προβαλλόμενα εμβλήματα, σήματα ή επωνυμίες απαγορεύεται να επικαλύπτονται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε αγώνα ή άλλης αθλητικής ή μη διοργάνωσης.
  • Οι προδιαγραφές (η μορφή, το υλικό, οι διαστάσεις και ο τρόπος ανάρτησης) θα καθορίζονται με απόφαση Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου και θα υπόκεινται στον έλεγχο της υπηρεσίας.
  • Οι καθορισμένοι ελεύθεροι διαφημιστικοί χώροι, δύνανται να διατίθενται έναντι αντιτίμου, που καθορίζεται και εγκρίνεται με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου (Οικονομική Επιτροπή).
  • Στις περιπτώσεις, που σύμφωνα με τη νομοθεσία οι αγωνιζόμενες ομάδες ή οι αντίστοιχες ομοσπονδίες ή άλλες διοργανώτριες αρχές δικαιούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων να κάνουν χρήση διαφημιστικών χώρων και να εισπράττουν τα αντίστοιχα αντίτιμα από τους διαφημιζόμενους, θα πρέπει, πριν προβούν στην ανάρτηση ή τοποθέτηση των αντίστοιχων διαφημιστικών μηνυμάτων, να γνωστοποιούν στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα τα αντίστοιχα συμφωνητικά με τους διαφημιζόμενους, να προκαταβάλλουν τα νόμιμα τέλη και τα δικαιώματα του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99 άρθρο 56 όπως ισχύει κάθε φορά και να χρησιμοποιούν αυστηρά τους προσδιορισμένους από τον Δήμο διαφημιστικούς χώρους.
  • Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι ομάδες και οι εκπρόσωποί τους, που αναρτούν διαφημιστικά μηνύματα σε συμφωνημένα με τον Δήμο σημεία κατά τη διάρκεια των αγώνων για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό των ομοσπονδιών τους, σύμφωνα με τα προηγούμενα, υποχρεούνται στην καθαίρεση ή απομάκρυνση των ανωτέρω διαφημίσεων από τους αγωνιστικούς χώρους, αμέσως μετά τη λήξη των αντίστοιχων αγώνων.
  • Σε περίπτωση που διαφημιστική πινακίδα ή πινακίδες την επόμενη ημέρα διεξαγωγής του αγώνα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο της αθλητικής εγκατάστασης, θα θεωρείται ρύπος και θα αποσύρεται με μέριμνα των εργαζομένων του Δήμου για ανακύκλωση.
  • Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι ομάδες και οι εκπρόσωποί τους κατά την ανάρτηση, τοποθέτηση ή απομάκρυνση των ως άνω διαφημίσεων, οφείλουν να αποφεύγουν οποιαδήποτε φθορά στις επιφάνειες των αθλητικών χώρων ή άλλων διαφημιστικών πινακίδων.
  • Διαφημίσεις που αντίκεινται στο πνεύμα του αθλητισμού και σε ότι αυτός πρεσβεύει, δεν θα γίνονται αποδεκτές σε καμία περίπτωση. Η κρίση περί του τι αντίκειται ή όχι στο πνεύμα του αθλητισμού, είναι ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
  • Κάθε παράβαση των ανωτέρω επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία και τον παρόντα κανονισμό.
  • Ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στις διαφημίσεις των Σωματείων και της Ομοσπονδίας.
  • Δεν επιτρέπεται σε σωματεία, συλλόγους, ακαδημίες και ομοσπονδίες η άσκηση οποιασδήποτε εμπορικής δραστηριότητας και οι κάθε είδους πωλήσεις (πχ. αθλητικό υλικό, τρόφιμα, ποτά, διαφημιστικά προϊόντα, κλπ.) στους χώρους των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων .
  • Η πώληση των εισιτηρίων (εάν υπάρχουν) θα ενεργείται με ευθύνη και μέριμνα των Σωματείων ή της Ομοσπονδίας. Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να κάνει έλεγχο στις εισόδους των θεατών, προκειμένου να ελέγξει εάν πωλούνται εισιτήρια και εάν οι θεατές εισέρχονται με εισιτήριο, προκειμένου να διασφαλίσει την αξίωσή του, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Η απόκρυψη εσόδων από εισιτήρια ή διαφημίσεις, συνεπάγεται την επιβολή οικονομικών και διοικητικών κυρώσεων, με απόφαση του δημάρχου ή του ασκούντος τη σχετική αρμοδιότητα αντιδημάρχου, ύστερα από εισήγηση της καθ’ ύλη αρμόδιας δημοτικής Υπηρεσίας.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 19 Κωλύματα διάθεσης των αθλητικών χώρων

  • Οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι δεν διατίθενται, είτε μπορεί να ανακληθεί προσωρινά η παραχώρησή τους, είτε να τροποποιηθεί το ετήσιο πρόγραμμα κατανομής, όταν, ύστερα από πρόταση της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, ο Δήμος Αλοννήσου, έκτακτα, είτε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δράσης, χρειάζεται την αθλητική εγκατάσταση για την ανάπτυξη των δικών του προγραμμάτων ή και εκδηλώσεων.
  • Επίσης, ανάκληση, προσωρινή ή μόνιμη, της απόφασης παραχώρησης, είτε τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος κατανομής, μπορεί να συμβεί για τους παρακάτω, σωρευτικά ή μεμονωμένους, λόγους :
    1. Όταν, με παλαιότερη αίτηση, έχει γίνει η διάθεση του χώρου σε άλλο φορέα, μετά από σχετικό έλεγχο του πρωτοκόλλου αλληλογραφίας.
    2. Όταν το είδος και το αντικείμενο της δραστηριότητας είναι αντίθετο με τον παρόντα κανονισμό ή με το κοινό αίσθημα ή μπορεί να προκαλέσει την κοινή γνώμη ή άλλους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων.
    3. Όταν ο αιτών έχει παραβεί στο παρελθόν όρους του κανονισμού λειτουργίας ή δεν ήταν συνεπής στη χρήση, γεγονός το οποίο πιστοποιείται από έγγραφη σχετική αναφορά των υπευθύνων λειτουργίας των χώρων.
    4. Όταν ο αιτών δεν πληροί τις προϋποθέσεις του παρόντος κανονισμού.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 20 Τηρούμενα βιβλία

  • Σε κάθε αθλητική εγκατάσταση στην οποία αναπτύσσουν δραστηριότητα σωματεία και σύλλογοι, τηρούνται τα παρακάτω βιβλία με αριθμημένες σελίδες και θεωρημένα από την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα :
    1. Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται το υλικό, εξοπλισμός κτλ που παραχωρούνται προς χρήση των Σωματείων/Φορέων.
    2. Βιβλίο συμβάντων. Στο βιβλίο αυτό, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στους αθλητικούς χώρους ή κατά περίπτωση οι εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας, καταχωρούν αξιοσημείωτα γεγονότα σε σχέση με την κατάσταση και την χρήση των αθλητικών χώρων ή οργάνων ή την συμπεριφορά ομάδων, αθλητών, φιλάθλων και λοιπών σχετικών παραγόντων και την εν γένει συμμόρφωσή τους προς τις προβλέψεις του παρόντος κανονισμού
  • Δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης των παραπάνω βιβλίων στους ελεύθερους για το κοινό δημοτικούς χώρους άθλησης.
  • Οι ανωτέρω καταχωρίσεις λαμβάνονται υπόψη από τη Διοίκηση του Δήμου Αλοννήσου προκειμένου αυτή να ασκήσει τις αρμοδιότητές της ή να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον παρόντα κανονισμό.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 21 Καθηκοντολόγιο και αρμοδιότητες προσωπικού δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

  • Η πλήρωση των θέσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου, γίνεται με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις για τον διορισμό και την πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.
  • Τα ειδικότερα τυπικά προσόντα διορισμού του προσωπικού είναι τα προβλεπόμενα από τα 37Α/87,22/90 και 50/2001 Προεδρικά Διατάγματα (ΦΕΚ 11/Α/87, 7/Α/90, 39/Α/01), όπως ισχύουν κάθε φορά
  • Ενδεικτικά, τα καθήκοντα των υπαλλήλων καθορίζονται σύμφωνα με το ΠΔ 194/88 ΦΕΚ 84/6-5-80 άρθρο 23, όπως ισχύουν κάθε φορά
  • Οι υπάλληλοι των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων απαγορεύεται να αμείβονται από Σωματεία, Ομοσπονδίες ή ιδιώτες για τις υπηρεσίες που υποχρεούνται να προσφέρουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
  • Για όλους τους χώρους άθλησης, αποθήκες κλπ, κλειδιά διαθέτει μόνο το προσωπικό του Δημοτικού χώρου άθλησης. Καθήκον των δημοτικών υπαλλήλων κάθε δημοτικού χώρου άθλησης είναι η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του, διευκολύνοντας όσους, βάσει προγράμματος, κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, με πνεύμα συνεργασίας, ευγένεια και σεβασμό.
  • Όταν άτομα, (αθλητές προπονητές) καταφέρονται κατά των υπαλλήλων του Δήμου εξυβρίζουν και απειλούν επειδή τους γίνονται επιδείξεις σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας τότε ο υπάλληλος καλεί την Δημοτική αστυνομία ή σε έλλειψη αυτής την Ελληνική αστυνομία.
  • Καθήκον των υπαλλήλων είναι η άψογη συμπεριφορά προς όλους καθώς και σε όσους βάσει προγράμματος κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, σε επισκέπτες κλπ.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 22 Διάφορες Γενικές Διατάξεις

  • Κυλικεία
    1. Κυλικεία μπορούν να λειτουργούν στους αθλητικούς χώρους, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και η εκμίσθωσή τους γίνεται σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Οι ώρες λειτουργίας των κυλικείων ακολουθούν αυτές των αθλητικών χώρων και αναφέρονται στο σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης.
    2. Στα κυλικεία και λοιπούς αθλητικούς χώρους απαγορεύεται η διάθεση αλκοολούχων ποτών, προϊόντων καπνού και κάθε είδους φαρμάκων, φαρμακευτικών ή παρεμφερών ουσιών και ιδιοσκευασμάτων.
    3. Ο μισθωτής ή διαχειριστής του κυλικείου είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του χώρου πέριξ και εντός του κυλικείου.
  • Κάπνισμα – Κατανάλωση Τροφών & Φαρμάκων
    1. Σε όλους τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους, η κατανάλωση κάθε είδους τροφίμων ή ποτών (πλην οινοπνευματωδών που απαγορεύεται ρητώς) επιτρέπεται μόνο στον προκαθορισμένο χώρο εστιάσεως και αναψυχής (κυλικείο) και σε καμία απολύτως περίπτωση στους προπονητικούς ή λοιπούς κοινόχρηστους χώρους ατομικής υγιεινής.
    2. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε όλους τους αθλητικούς χώρους. Υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων κατά του καπνίσματος είναι ο αρμόδιος υπάλληλος του κάθε χώρου άθλησης, ο οποίος σε περίπτωση που εντοπίσει αθλητή ή χρήστη των αθλητικών εγκαταστάσεων να καπνίζει εντός του χώρου άθλησης, οφείλει να του ζητήσει ευγενικά να σβήσει το τσιγάρο και εφόσον δεν το πράττει τότε καλεί την Δημοτική ή την Ελληνική Αστυνομία.
    3. Δεν επιτρέπεται, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, η κατανάλωση ή/και χρήση κάθε είδους φαρμάκων, φαρμακευτικών ή παρεμφερών ουσιών και (ίδιο) σκευασμάτων.
    4. Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε όλους τους αθλητικούς χώρους.
    5. Τα προσωπικά δεδομένα των μελών, τηρούνται αποκλειστικά για την διαπίστωση της ταυτοπροσωπίας τους κατά την είσοδο στους αθλητικούς χώρους, για λόγους ασφαλείας καθώς και για λόγους προβολής των δραστηριοτήτων της ΥΑΔΑ. Σε καμία περίπτωση αυτά δεν δύνανται να αποτελέσουν προϊόν εκμετάλλευσης ή γνωστοποίησης σε τρίτα πρόσωπα ή επιχειρήσεις για οποιονδήποτε λόγο. Η ΥΑΔΑ ποτέ δεν θα ζητήσει να λάβει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τα μέλη, πλην όσων αναφέροντα στον παρόντα κανονισμό και την αίτηση εγγραφής. Αναλυτικά, το μέλος ενημερώνεται για την αναλυτική Πολιτική ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (Παράρτημα VIII) η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα μας την οποία και αποδέχεται κατά την εγγραφή του όπως επισυνάπτεται στην φόρμα εγγραφής.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

Άρθρο 23 Τελικές Διατάξεις

  • Κάθε θέμα που αναφέρεται στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου και δεν περιλαμβάνεται στον παρόντα Κανονισμό, ρυθμίζεται ή τροποποιείται κατά περίπτωση με απόφαση του Δημάρχου ή του/της αρμόδιου/αρμόδιας Αντιδημάρχου ή άλλου συλλογικού οργάνου του Δήμου.
  • Όλοι οι αθλητές – χρήστες, οι επισκέπτες και οι θεατές των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων υποχρεούνται να συμμορφώνονται στις ρυθμίσεις του παρόντος κανονισμού και στις υποδείξεις του αρμόδιου προσωπικού του Δήμου Αλοννήσου.
  • Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος Κανονισμού Λειτουργίας οποτεδήποτε, λαμβάνοντας, σε κάθε περίπτωση, μέριμνα, ώστε η εφαρμογή των νέων διατάξεων να γίνεται ομαλά και να μην προκαλεί αναστάτωση και ανατροπές του προγράμματος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΠΡΟΣ : Υπηρεσία Αθλητισμού Δήμου Αλοννήσου ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ/ΣΥΛΛΟΓΟΥ :
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ :
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ :
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ :
ΜΕΛΟΣ ΣΕ :
ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :
ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ :
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ :
Αλόννησος, …………………….….. (υπογραφή – σφραγίδα) Συνημμένα:
  1. Καταστατικό αθλητικού σωματείου.
  2. Πρακτικό εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου.
  3. Ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148)
Ονομαστική κατάσταση αθλητών και υπεύθυνη δήλωση (Άρθρο 11 § 3)

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΠ & ΝΠΙΔ ΑΥΤΩΝ

ΠΡΟΣ : Υπηρεσία Αθλητισμού Δήμου Αλοννήσου ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ-ΝΠ-ΝΠΙΔ :
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ :
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ :
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ :
ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :
ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ :
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ :
Αλόννησος, …………………….….. (υπογραφή – σφραγίδα) Συνημμένα:
  1. Ονομαστική κατάσταση αθλητών και υπεύθυνη δήλωση (Άρθρο 11 § 3)
  2. Διαβιβαστικό Υπηρεσίας που αιτείται

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (εκτός αθλητικών σωματείων)

ΠΡΟΣ : Υπηρεσία Αθλητισμού Δήμου Αλοννήσου ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ :
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ :
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ :
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΚΟΙΝΟΥ :
ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :
ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ :
ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ :
ΑΝΤΙΤΙΜΟ : ΝΑΙ ΟΧΙ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ :
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ :
Αλόννησος, …………………….….. (υπογραφή – σφραγίδα) Συνημμένα:
  • Έναρξη ΔΟΥ/Καταστατικό του φυσικού/νομικού προσώπου
  • Ονομαστική κατάσταση αθλητών και υπεύθυνη δήλωση (Άρθρο 11 § 3) (σε περίπτωση προπονήσεων)
  • Ανακοίνωση δραστηριότητας (σε περίπτωση εκδηλώσεων)

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ (για νέα μέλη/Κηδεμόνας)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ (ΤΙΜΗΜΑ)

1.1 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΛΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ Στην Αλόννησο σήμερα, την ………….……………. του έτους 202….., ημέρα……………………………………………………………. και ώρα…………………………………………………………….     οι παρακάτω συμβαλλόμενοι: Α) ο Δήμος Αλοννήσου, που εδρεύει στην Αλόννησο, Πατητήρι ΤΚ 37005, με Α.Φ.Μ. 090101041, Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας Βόλου και εκπροσωπείται νόμιμα από το δήμαρχο κ. Βαφίνη Πέτρο, ο οποίος ενεργεί για την υπογραφή του παρόντος συμφωνητικού (πρακτικό ορκωμοσίας 28/08/2019 Δήμου Αλοννήσου), καλούμενος εφεξής «ο Δήμος» και Β) το Σωματείο/Φορέας με την επωνυμία «……………………………………………………. », που εδρεύει στ… ………………………………………………………………………………………. και εκπροσωπείται νόμιμα από τον/την ……………………………………………………………………………………………………….. σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ……………………………. σχετική αίτηση που έχει υποβάλει το Σωματείο/Φορέας στον Δήμο, με Α.Φ.Μ………………………………………. ΔΟΥ…………………………………………………. καλούμενο εφεξής «το Σωματείο/Φορέας», συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα παρακάτω:
  1. Ο Δήμος παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα για χρήση στο Σωματείο/Φορέα τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ……………………………………………………………………………………………………………….και συγκεκριμένα τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα αποδυτήρια, τις κερκίδες, τους πάγκους, που εφεξής καλούνται «εγκαταστάσεις», για το χρονικό διάστημα από __/__/202_ έως __/__/202_ και για συγκεκριμένες ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως προβλέπεται στο παρόν, αποκλειστικά και μόνο για την εκγύμναση, προπονήσεις, αγώνες και εκδηλώσεις του Σωματείου/Φορέα.
Παράταση της διάρκειας της σύμβασης είναι δυνατή μόνον με τη σύνταξη νέου ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης, με τους όρους που θα προβλέπονται στον Κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά το χρόνο της παράτασης της παραχώρησης, αποκλειόμενης, σε κάθε περίπτωση, της σιωπηρής παράτασης της χρήσης.
  1. Η παραχώρηση χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, δεν απαλλάσσει το Σωματείο/Φορέα από την υποχρέωση καταβολής στο Δήμο των ποσοστών επί της αξίας των εισιτηρίων και του ανταλλάγματος εκ διαφημίσεων, που τυχόν πραγματοποιήσει, συγκεκριμένα ποσοστού 15% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων εκ των εισιτηρίων και 15% επί της αξίας της σύμβασης διαφήμισης. Η πώληση των εισιτηρίων (εάν υπάρχουν εισιτήρια) θα ενεργείται με μέριμνα του Σωματείου/Φορέα. Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να κάνει έλεγχο στις εισόδους των θεατών, προκειμένου να ελέγξει εάν πωλούνται εισιτήρια και εάν οι θεατές εισέρχονται με εισιτήριο στον παραχωρημένο προς χρήση χώρο από τον Δήμο, προκειμένου να διασφαλίσει την αξίωσή του με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
  2. Το πρόγραμμα προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων θα είναι σταθερό καθ’ όλη τη συμβατική διάρκεια και θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης του Δήμου με τον τεχνικό της ομάδας ή άλλο πρόσωπο που θα υποδείξει το Σωματείο/Φορέας. Το πρόγραμμα καταρτίζεται, συμφωνείται και τροποποιείται εγγράφως και τηρείται αυστηρά ως προς τη λήξη των ωρών προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων.
Ο Δήμος έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα μονομερώς, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια της συμβατικής περιόδου, αφού ενημερώσει εγκαίρως το Σωματείο/Φορέα και τις Ομοσπονδίες. Στο Σωματείο/Φορέα θα παρέχεται αποδυτήριο καθαρό (εφόσον υπάρχει στην εγκατάσταση), με θέρμανση και ζεστό νερό για μπάνιο (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα). Επίσης στους αγώνες θα παραχωρείται αποδυτήριο σε πλήρη λειτουργία για την φιλοξενούμενη ομάδα και τους διαιτητές (εφόσον υπάρχει στην εγκατάσταση).
  1. Το Σωματείο/Φορέας δηλώνει ότι οι εγκαταστάσεις είναι της τελείας αρεσκείας του και απολύτως κατάλληλες για την προοριζόμενη χρήση. Δεν δικαιούται να προβεί σε καμία τροποποίηση, προσθήκη κ.λ.π. σ’ αυτές ούτε να απαιτήσει κάτι τέτοιο από τον Δήμο.
  2. Μετά από κάθε χρήση το Σωματείο/Φορέας υποχρεούται αμέσως να αδειάζει τις εγκαταστάσεις, να παραδίδει το χώρο ελεύθερο και να επαναφέρει τα πράγματα στη θέση και κατάσταση που ήταν πριν, σύμφωνα με υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και του προσωπικού του Δήμου.
  3. Το Σωματείο/Φορέας είναι υποχρεωμένο να τηρεί πιστά και απαρέγκλιτα την ισχύουσα εργατική, ασφαλιστική, φορολογική και αθλητική νομοθεσία και φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη έναντι των αθλητών της ομάδας, των προπονητών της ομάδας, κάθε συνεργάτη του και κάθε τρίτου, καθώς και έναντι του νόμου και των εντεταλμένων δημόσιων φορέων – υπηρεσιών (εφορία, ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας, κλπ).
  4. Ο Δήμος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με το Σωματείο/Φορέα με το προσωπικό που χρησιμοποιεί και με τους εκπαιδευόμενους/προπονούμενους, έναντι των οποίων αποκλειστικά υπόχρεο για οτιδήποτε (μισθοδοσία, καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, τήρηση κανόνων ασφαλείας, αστική ευθύνη κ.λ.π) είναι πάντα το Σωματείο/Φορέας. Σε περίπτωση που ο Δήμος υποχρεωθεί να καταβάλει οτιδήποτε σε οποιονδήποτε εξαιτίας ή με αφορμή τη χρήση των εγκαταστάσεων από το Σωματείο/Φορέα έχει δικαίωμα να αναχθεί κατά του Σωματείου/Φορέα, αναζητώντας οτιδήποτε υποχρεώθηκε να καταβάλει.
  5. Το Σωματείο/Φορέας διασφαλίζει ότι χρησιμοποιεί νόμιμα αδειοδοτημένο και νόμιμα απασχολούμενο, εκπαιδευμένο, έμπειρο και εν γένει κατάλληλο προσωπικό, τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, χρησιμοποιεί και έχει άμεσα διαθέσιμο καθ’ όλη της διάρκεια χρήσης των εγκαταστάσεων ασφαλή και κατάλληλο εξοπλισμό εκπαίδευσης/προπόνησης, εφόσον τέτοιος εξοπλισμός απαιτείται και τηρεί εν γένει όλους τους κανόνες που ο νόμος και η υποχρέωση πρόνοιας απαιτεί για τη χρήση των εγκαταστάσεων σύμφωνα με το παρόν.
  6. Το Σωματείο/Φορέας-διοργανωτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την έκδοση σχετικής άδειας για την εκδήλωση-αγώνα καθώς και για την εξασφάλιση της τάξης κατά τη διάρκεια αυτής.
  7. Το Σωματείο/Φορέας φέρει την πλήρη αστική ευθύνη έναντι των αθλητών της ομάδας, της προπονητικής ομάδας και κάθε συνεργάτη του, έναντι του Δήμου καθώς και έναντι κάθε τρίτου για οποιαδήποτε ζημία, υλική (θετική ή αποθετική) ή ηθική, σε πρόσωπα ή πράγματα, προκληθεί κατά το χρόνο χρήσης των εγκαταστάσεων, από οποιονδήποτε λόγο και αιτία. Ο Δήμος δεν φέρει καμία σχετική ευθύνη. Εφόσον δεν υφίσταται ασφάλιση της αστικής ευθύνης εκ μέρους του Σωματείου/Φορέα, ο Δήμος έχει δικαίωμα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του παρόντος να απαιτήσει από το Σωματείο/Φορέα την άμεση σύναψη σύμβασης ασφάλισης της αστικής ευθύνης με δαπάνη του Σωματείου/Φορέα. Η σύμβαση κοινοποιείται στο Δήμο εντός 5 ημερών από τη σύναψή της, καλύπτει όλη τη συμβατική διάρκεια και κάθε είδους ευθύνη από οποιαδήποτε αιτία. Η μη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης από το Σωματείο/Φορέα ή η σύναψη σύμβασης που δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Δήμου αποτελεί σπουδαίο λόγο που δικαιολογεί την καταγγελία της σύμβασης από το Δήμο κατά τα προβλεπόμενα στη συνέχεια.
Το Σωματείο/Φορέας έχει την υποχρέωση να ενημερώνει χωρίς καμία καθυστέρηση το Δήμο για οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή του και αφορά στην ασφαλή χρήση των εγκαταστάσεων και την πρόληψη κάθε είδους ζημιών κατά οποιουδήποτε, ακόμη και αν ο Δήμος κατά τα ανωτέρω δεν φέρει τη σχετική ευθύνη.
  1. Το Σωματείο/Φορέας ευθύνεται για κάθε φθορά, βλάβη και ζημία στις εγκαταστάσεις (δάπεδο, κερκίδες, υαλοστάσια, κιγκλιδώματα, είδη υγιεινής, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.), ή και σε άλλους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο ………………………………………………………. που προκλήθηκαν από το ίδιο, αθλητές του, υπαλλήλους του ή θεατές σε όλη την διάρκεια της προπαρασκευής και της τέλεσης των προπονήσεων, των αγώνων και κάθε άλλης εκδήλωσης.
Μετά τη διαπίστωση οποιασδήποτε φθοράς, βλάβης ή ζημίας θα αποτιμάται η αξία της αμέσως από το Δήμο δια του εντεταλμένου οργάνου ή υπαλλήλου του παρουσία του Σωματείου/Φορέα, όπως εκπροσωπείται ή δι’ άλλου εντεταλμένου οργάνου ή υπαλλήλου του, και θα υπογράφεται άμεσα πρωτόκολλο ζημιών, όπου θα περιγράφεται η ζημία καθώς και το προϋπολογιζόμενο κόστος ή την αξία (δαπάνη) αποκατάστασης. Σε περίπτωση που το Σωματείο/Φορέας δεν προσέλθει για τη σύνταξη του ως άνω πρωτοκόλλου, αυτό συντάσσεται μονομερώς από το Δήμο και κοινοποιείται στο Σωματείο/Φορέα – που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει – μαζί με πρόσκληση προς άμεση προκαταβολή της δαπάνης αποκατάστασης της Ζημίας, δυνάμενου του Δήμου να θέσει και εύλογη προθεσμία προς αυτό, που δεν μπορεί πάντως να υπερβεί τις 10 ημέρες από την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου στο Σωματείο/Φορέα. Το Σωματείο/Φορέας δεν δικαιούται σε in natura αποκατάσταση οποιασδήποτε φθοράς, βλάβης ή ζημίας, η οποία αποκαθίσταται με μέριμνα του Δήμου και υποχρεούται σε προκαταβολή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης, εκτός και αν επιτρέψει διαφορετικά εγγράφως κάτι τέτοιο ο Δήμος.
  1. Απαγορεύεται στο Σωματείο/Φορέα η ανάρτηση, τοιχοκόλληση στις χρησιμοποιούμενες εγκαταστάσεις ή σε οποιονδήποτε χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο……………………………………………………………………οποιασδήποτε εμπορικής διαφήμισης χωρίς την έγγραφη άδεια του Δήμου και την καταβολή του αναλογούντος ποσοστού επί της αξίας της σύμβασης διαφήμισης.
  2. Ο Δήμος βαρύνεται με τη δαπάνη του καταναλισκόμενου νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου, καθώς και με τις δαπάνες καθαριότητας και φύλαξης. Το Σωματείο/Φορέας δεν είναι υπόχρεο σε καταβολή καμίας εν γένει λειτουργικής δαπάνης. Δύναται πάντως ο Δήμος να ζητήσει οποτεδήποτε κατά την περίοδο χρήσης των εγκαταστάσεων, την ανάλογη εύλογη συμμετοχή του Σωματείου/Φορέα στις λειτουργικές δαπάνες χρήσης των εγκαταστάσεων. Στην περίπτωση αυτή οι εγκαταστάσεις παύουν να παραχωρούνται αυτομάτως, αν το Σωματείο/Φορέας δεν αποδεχθεί την εν λόγω εύλογη συμμετοχή του, το ύψος, το χρόνο και τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων.
  3. Απαγορεύεται στο Σωματείο/Φορέα η παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων, των οποίων δικαιούται να κάνει χρήση σύμφωνα με το παρόν, σε οποιονδήποτε τρίτο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο με ή χωρίς αντάλλαγμα και για οποιονδήποτε σκοπό. Απαγορεύεται επίσης στο Σωματείο/Φορέα η παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων, των οποίων δικαιούται να κάνει χρήση σύμφωνα με το παρόν, ακόμη και για άλλη ηλικιακή ομάδα / κατηγορία ή μεμονωμένους αθλητές του ή για άλλες «ομάδες» αθλουμένων του, διαφορετικά από εκείνα που το πρόγραμμα προβλέπει.
  4. Καθένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δικαιούται να καταγγείλει αναιτιολόγητα, εγγράφως μόνο, την παρούσα σύμβαση τηρώντας προθεσμία 10 ημερών. Στην περίπτωση αυτή η σύμβαση λύεται με την πάροδο των 10 ημερών αζημίως εκατέρωθεν.
  5. Εκ του παρόντος συμφωνητικού κανένας περιορισμός δεν υφίσταται στο δικαίωμα του Δήμου προς παραχώρηση, με ή χωρίς αντάλλαγμα, των ίδιων (σε άλλες ώρες εκτός του προγράμματος) ή άλλων εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο ……………………………………………………………………………………… και οποιονδήποτε άλλων εγκαταστάσεών του προς οποιονδήποτε, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για οποιαδήποτε χρήση και με όποιους όρους κρίνει ως αναγκαίους και σκόπιμους.
  6. Όλοι οι όροι του παρόντος συμφωνητικού είναι ουσιώδεις. Παράβαση οποιουδήποτε όρου του παρόντος από το Σωματείο/Φορέα έχει ως αποτέλεσμα τη λύση της σύμβασης, οπότε στην περίπτωση αυτή το Σωματείο/Φορέας και κάθε αθλητής του ή ομάδα και κάθε τρίτος εν γένει που έλκει δικαιώματα χρήσης των εγκαταστάσεων από το Σωματείο/Φορέα απομακρύνονται άμεσα και άνευ ετέρου από τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο……………………………………………………………………………………….οι οποίες αποδίδονται άμεσα στο Δήμο.
  7. Ο Δήμος δικαιούται να επιδιώξει την αποκατάσταση κάθε άλλης θετικής ή αποθετικής ζημίας, εφόσον αποδείξει ότι υπέστη τέτοια.
  8. Το Σωματείο/Φορέας έλαβε γνώση των όρων του Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου (αρ. απόφασης Δ.Σ. __η __/__/202_) και έλαβε φωτοαντίγραφο του Κανονισμού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος συμφωνητικού και αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους που αυτός περιλαμβάνει, υποχρεούμενο σε πλήρη και πιστή τήρησή τους.
  9. Σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας των εγκαταστάσεων, προσωρινής ή οριστικής, με απόφαση του Δήμου ή άλλης αρμόδιας αρχής, εξαιτίας της μη ύπαρξης της απαιτούμενης αδειοδότησης και σε οποιαδήποτε αιτία και αν αυτό οφείλεται, ή εξαιτίας άλλου λόγου, ρητά συμφωνείται ότι θα παύει το δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων από «το Σωματείο/Φορέα», έως τη νόμιμη επαναλειτουργία, χωρίς εκ του λόγου αυτού να δημιουργείται κανένα δικαίωμα «του Σωματείου/Φορέα», σε αποζημίωση ή σε οποιαδήποτε άλλη παροχή ή διευκόλυνση από το Δήμο ούτε να παρατείνεται η διάρκεια της παρούσας σύμβασης.
  10. Η παρούσα συμφωνία καταργεί κάθε προηγούμενη, προφορική ή γραπτή, συμφωνία και αποτελεί το μοναδικό συμβατικό πλαίσιο μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.
  11. Καμία προσθήκη, τροποποίηση ή αλλαγή αυτής της συμφωνίας δεν θα είναι ισχυρή, παρά μόνο εφόσον είναι έγγραφη και υπογεγραμμένη και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Η τυχόν μη έγκαιρη άσκηση από τα συμβαλλόμενα μέρη οποιωνδήποτε από τα δικαιώματά τους, που απορρέουν από το νόμο ή από το παρόν, εφ’ άπαξ ή κατ’ επανάληψη, δεν θα θεωρείται ως παραίτησή τους από τα δικαιώματα αυτά, τα οποία θα μπορούν να ασκήσουν οποτεδήποτε κατά την απόλυτη διακριτική τους ευχέρεια. Επομένως, και οποιαδήποτε ανοχή του Δήμου σε συμβατική παράβαση εκ μέρους του Σωματείου/Φορέα δεν συνεπάγεται τροποποίηση οποιουδήποτε όρου του παρόντος ούτε μπορεί να γίνει επίκληση αυτής από το Σωματείο/Φορέα με σκοπό τη συνέχιση της συμβατικής του παράβασης ή για την απόκρουση των επαχθών σε βάρος του συνεπειών (π.χ. υποχρέωση σε αποζημίωση, λύση της σύμβασης σε επόμενη παράβαση κ.λ.π.).
  12. Τυχόν ακυρότητα όρου του παρόντος δεν συνεπάγεται ακυρότητα όλης της σύμβασης, η οποία θα εξακολουθεί να εφαρμόζεται ως προς τους λοιπούς όρους της.
  13. Όλες οι κοινοποιήσεις και οι επιδόσεις γίνονται στις δηλούμενες διευθύνσεις της έδρας των συμβαλλομένων, όσο ο ένας συμβαλλόμενος δεν κοινοποιεί στον άλλο εγγράφως τυχόν αλλαγή της διεύθυνσης της έδρας του.
  14. Αρμόδια αρχή για την επίλυση κάθε διαφοράς που τυχόν θα προκύψει μεταξύ των συμβαλλομένων από την εκτέλεση ή με αφορμή το παρόν είναι αποκλειστικά τα αρμόδια Δικαστήρια.
Το παρόν συντάχθηκε βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου (αρ. αποφ. Δ.Σ…………………………….. ) σε τρία (3) όμοια πρωτότυπα και, αφού έγινε πλήρως αποδεκτό από τους συμβαλλόμενους κατ’ άρθρο και στο σύνολό του, αναγνώστηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί. ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ                  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ/ΦΟΡΕΑ               ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ (ΤΙΜΗΜΑ)

1.2 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ Στην Αλόννησο σήμερα, την………………. του έτους 202……, ημέρα ……………………………………………………………  και ώρα……………………………………………………………     οι παρακάτω συμβαλλόμενοι: Α) ο Δήμος Αλοννήσου, που εδρεύει στην Αλόννησο, Πατητήρι ΤΚ 37005, με Α.Φ.Μ. 090101041, Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας Βόλου και εκπροσωπείται νόμιμα από το δήμαρχο κ. Βαφίνη Πέτρο, ο οποίος ενεργεί για την υπογραφή του παρόντος συμφωνητικού (πρακτικό ορκωμοσίας 28/08/2019 Δήμου Αλοννήσου), καλούμενος εφεξής «ο Δήμος» και Β) Το Σωματείο/Φορέας με την επωνυμία «…………………………………………….. », που εδρεύει στη ……………………………………………………………………………………. και εκπροσωπείται νόμιμα από τον/την ……………………………………………………………………………………………………….. σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ……………………………………………………………………………. αίτηση που έχει υποβάλει το Σωματείο/Φορέας στον Δήμο, με Α.Φ.Μ                             ΔΟΥ                      καλούμενο εφεξής «το Σωματείο/Φορέας», συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα παρακάτω: 1.- Ο Δήμος παραχωρεί για χρήση στο Σωματείο/Φορέα τις αθλητικές εγκαταστάσεις ……………………………………………….. και συγκεκριμένα εξ αυτών μόνο και αποκλειστικά την …………………………………………………………………… μαζί με τα αποδυτήρια, και τις κερκίδες, όπως και την κλειστή αίθουσα ενδυνάμωσης με τον εξοπλισμό της/άλλο (οπότε στην περίπτωση αυτή το Σωματείο/Φορέας θα οφείλει πρόσθετο ξεχωριστό αντάλλαγμα, όπως συμφωνείται στη συνέχεια), εφεξής του παραχωρούμενου χώρου καλούμενου «εγκαταστάσεις», για το χρονικό διάστημα από __/__/202_ έως __/__/202_, σε συγκεκριμένες ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως προβλέπεται στο παρόν, αποκλειστικά και μόνο για την εκγύμναση, προπονήσεις, αγώνες και εκδηλώσεις του Σωματείου/Φορέα. Αποκλείεται η σιωπηρή παράταση της διάρκειας της σύμβασης και είναι δυνατή μόνον η έγγραφη παράταση ή ανανέωση του παρόντος, με τους ίδιους ή άλλους όρους που θα συμφωνηθούν.
  1. Το πρόγραμμα προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων θα είναι σταθερό καθ’ όλη τη συμβατική διάρκεια και θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης του Δήμου με τον τεχνικό της ομάδας ή άλλο πρόσωπο που θα υποδείξει το Σωματείο/Φορέας. Το πρόγραμμα καταρτίζεται, συμφωνείται και τροποποιείται εγγράφως και τηρείται αυστηρά ως προς τη λήξη των ωρών προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων.
Ο Δήμος έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα μονομερώς, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια της συμβατικής περιόδου, αφού ενημερώσει εγκαίρως το Σωματείο/Φορέας και τις Ομοσπονδίες. Στο Σωματείο/Φορέας θα παρέχεται αποδυτήριο καθαρό (εφόσον υπάρχει στην εγκατάσταση), με θέρμανση και ζεστό νερό για μπάνιο (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα). Επίσης στους αγώνες θα παραχωρείται αποδυτήριο σε πλήρη λειτουργία για την φιλοξενούμενη ομάδα και τους διαιτητές (εφόσον υπάρχει στην εγκατάσταση).
  1. Μετά από κάθε χρήση το Σωματείο/Φορέας υποχρεούται αμέσως να αδειάζει τις εγκαταστάσεις, να παραδίδει το χώρο ελεύθερο και να επαναφέρει τα πράγματα στη θέση και κατάσταση που ήταν πριν, σύμφωνα με υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και του προσωπικού του Δήμου.
  2. Για τη χρήση των εγκαταστάσεων συμφωνείται οικονομικό αντάλλαγμα (μίσθωμα), που έχει ως σκοπό να καλύψει μέρος των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων του (θέρμανση, φωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη κ.λπ.).
Το αντάλλαγμα αυτό ορίζεται καθ’ όλη τη συμβατική διάρκεια με κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου η οποία λαμβάνεται πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου κάθε έτους και ισχύει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του επόμενου έτους. Με βάση την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου το αντάλλαγμα αυτό ορίζεται καθ’ όλη τη συμβατική διάρκεια στο ποσό των (ενδεικτική αναφορά): α. 0,00 € / 30′ λεπτά (=00,00 € / 1,5 προπονητική ώρα) για τις ώρες από 17:00 και μετά καθώς και τα Σαββατοκύριακα και β. 0,00 € / 30′ λεπτά (=00,00 € / 1,5 προπονητική ώρα) για τις πρωινές ώρες μέχρι τις 17:00. γ. 00,00 € για τους αγώνες, δ. 00,00 € / ώρα για τη χρήση και της αίθουσας ενδυνάμωσης. Τα ως άνω ποσά βαρύνονται από ποσοστά 3% για το τέλος χαρτοσήμου και 20% τέλους χαρτοσήμου ΟΓΑ, καταβλητέα ταυτόχρονα με την καταβολή των δόσεων. Το οφειλόμενο αντάλλαγμα θα καταβάλλεται στην ταμειακή – οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Η καταβολή του οφειλόμενου ανταλλάγματος αποδεικνύεται μόνο με Διπλότυπο Είσπραξης του Δήμου. Το ως άνω οικονομικό αντάλλαγμα δεν απαλλάσσει το Σωματείο/Φορέας από την υποχρέωση καταβολής στο Δήμο των ποσοστών επί της αξίας των εισιτηρίων και του ανταλλάγματος εκ διαφημίσεων, που τυχόν πραγματοποιήσει, συγκεκριμένα ποσοστού 15% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων εκ των εισιτηρίων και 15% επί της αξίας της σύμβασης διαφήμισης.
  1. Η πώληση των εισιτηρίων (εάν υπάρχουν εισιτήρια) θα ενεργείται με μέριμνα του Σωματείο/Φορέα. Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να κάνει έλεγχο στις εισόδους των θεατών, προκειμένου να ελέγξει εάν πωλούνται εισιτήρια και εάν οι θεατές εισέρχονται με εισιτήριο στον παραχωρημένο προς χρήση χώρο από τον Δήμο, προκειμένου να διασφαλίσει την αξίωσή του με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
  2. Η καταβολή του ανταλλάγματος για τη χρήση των εγκαταστάσεων θα γίνεται σε 3 ισόποσες δόσεις ως εξής: Μέχρι __/__ συμφωνείται καταβλητέα η πρώτη δόση ως προκαταβολή για τη χρήση των εγκαταστάσεων, έως __/__ η δεύτερη δόση και έως __/__ η τρίτη δόση για το αντάλλαγμα που οφείλεται έως τη λήξη της παραχώρησης, με πλήρη εξόφληση όλων των οφειλομένων για τη χρήση των εγκαταστάσεων καθ’ όλη τη συμβατική διάρκεια. Στη λήξη της παραχώρησης σε κάθε περίπτωση γίνεται εκκαθάριση και εξόφληση πιθανών οφειλών που δεν έχουν εξοφληθεί με βάση την πραγματοποιηθείσα χρήση.
  3. Το Σωματείο/Φορέας οφείλει το αντάλλαγμα για τις προγραμματισμένες ώρες προπόνησης, αγώνων και εκδηλώσεων, ακόμη και εάν δεν πραγματοποιηθούν. Το ως άνω συμφωνημένο αντάλλαγμα οφείλεται ως εκ τούτου ανεξάρτητα από την πραγματική ή μη χρήση των εγκαταστάσεων.
Η προπόνηση της ομάδας, οι αγώνες και οι εκδηλώσεις θα θεωρούνται πραγματοποιηθείσες και το αντάλλαγμα θα οφείλεται ανεξαρτήτως του αριθμού των αθλητών, ομάδων και θεατών που παρευρίσκονται στις εγκαταστάσεις (γήπεδο κ.λ.π.).
  1. Το Σωματείο/Φορέας δηλώνει ότι οι εγκαταστάσεις είναι της τελείας αρεσκείας του και απολύτως κατάλληλες για την προοριζόμενη χρήση. Δεν δικαιούται να προβεί σε καμία τροποποίηση, προσθήκη κ.λ.π. σ’ αυτές ούτε να απαιτήσει κάτι τέτοιο από τον Δήμο.
  2. Το Σωματείο/Φορέας-διοργανωτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την έκδοση σχετικής άδειας για την εκδήλωση-αγώνα καθώς και για την εξασφάλιση της τάξης κατά τη διάρκεια αυτής.
  3. Το Σωματείο/Φορέας είναι υποχρεωμένο να τηρεί πιστά και απαρέγκλιτα την ισχύουσα εργατική, ασφαλιστική, φορολογική και αθλητική νομοθεσία και φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη έναντι των αθλητών της ομάδας, των προπονητών της ομάδας, κάθε συνεργάτη του και κάθε τρίτου, καθώς και έναντι του νόμου και των εντεταλμένων δημόσιων φορέων – υπηρεσιών (εφορία, ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας, κλπ).
  4. Ο Δήμος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με το Σωματείο/Φορέα με το προσωπικό που χρησιμοποιεί και με τους εκπαιδευόμενους/προπονούμενους, έναντι των οποίων αποκλειστικά υπόχρεο για οτιδήποτε (μισθοδοσία, καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, τήρηση κανόνων ασφαλείας, αστική ευθύνη κ.λ.π) είναι πάντα το Σωματείο/Φορέας. Σε περίπτωση που ο Δήμος υποχρεωθεί να καταβάλει οτιδήποτε σε οποιονδήποτε εξαιτίας ή με αφορμή τη χρήση των εγκαταστάσεων από το Σωματείο/Φορέα έχει δικαίωμα να αναχθεί κατά του Σωματείου/Φορέα, αναζητώντας οτιδήποτε υποχρεώθηκε να καταβάλει.
  5. Το Σωματείο/Φορέας διασφαλίζει ότι χρησιμοποιεί νόμιμα αδειοδοτημένο και νόμιμα απασχολούμενο, εκπαιδευμένο, έμπειρο και εν γένει κατάλληλο προσωπικό, τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, χρησιμοποιεί και έχει άμεσα διαθέσιμο καθ’ όλη της διάρκεια χρήσης των εγκαταστάσεων ασφαλή και κατάλληλο εξοπλισμό εκπαίδευσης/προπόνησης, εφόσον τέτοιος εξοπλισμός απαιτείται και τηρεί εν γένει όλους τους κανόνες που ο νόμος και η υποχρέωση πρόνοιας απαιτεί για τη χρήση των εγκαταστάσεων σύμφωνα με το παρόν.
  6. Το Σωματείο/Φορέας φέρει την πλήρη αστική ευθύνη έναντι των αθλητών της ομάδας, της προπονητικής ομάδας και κάθε συνεργάτη του, έναντι του Δήμου καθώς και έναντι κάθε τρίτου για οποιαδήποτε ζημία, υλική (θετική ή αποθετική) ή ηθική, σε πρόσωπα ή πράγματα, προκληθεί κατά το χρόνο χρήσης των εγκαταστάσεων, από οποιονδήποτε λόγο και αιτία. Ο Δήμος δεν φέρει καμία σχετική ευθύνη. Εφόσον δεν υφίσταται ασφάλιση της αστικής ευθύνης εκ μέρους του Σωματείου/Φορέα, ο Δήμος έχει δικαίωμα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του παρόντος να απαιτήσει από το Σωματείο/Φορέα την άμεση σύναψη σύμβασης ασφάλισης της αστικής ευθύνης με δαπάνη του Σωματείου/Φορέα. Η σύμβαση κοινοποιείται στο Δήμο εντός 5 ημερών από τη σύναψή της, καλύπτει όλη τη συμβατική διάρκεια και κάθε είδους ευθύνη από οποιαδήποτε αιτία. Η μη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης από το Σωματείο/Φορέα ή η σύναψη σύμβασης που δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Δήμου αποτελεί σπουδαίο λόγο που δικαιολογεί την καταγγελία της σύμβασης από το Δήμο κατά τα προβλεπόμενα στη συνέχεια.
Το Σωματείο/Φορέας έχει την υποχρέωση να ενημερώνει χωρίς καμία καθυστέρηση το Δήμο για οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή του και αφορά στην ασφαλή χρήση των εγκαταστάσεων και την πρόληψη κάθε είδους ζημιών κατά οποιουδήποτε, ακόμη και αν ο Δήμος κατά τα ανωτέρω δεν φέρει τη σχετική ευθύνη.
  1. Το Σωματείο/Φορέας ευθύνεται για κάθε φθορά, βλάβη και ζημία στις εγκαταστάσεις (δάπεδο, κερκίδες, υαλοστάσια, κιγκλιδώματα, είδη υγιεινής, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.), ή και σε άλλους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο                                                           που προκλήθηκαν από το ίδιο, αθλητές του, υπαλλήλους του ή θεατές σε όλη την διάρκεια της προπαρασκευής και της τέλεσης των προπονήσεων, των αγώνων και κάθε άλλης εκδήλωσης.
Μετά τη διαπίστωση οποιασδήποτε φθοράς, βλάβης ή ζημίας θα αποτιμάται η αξία της αμέσως από το Δήμο δια του εντεταλμένου οργάνου ή υπαλλήλου του παρουσία του Σωματείου/Φορέα, όπως εκπροσωπείται ή δι’ άλλου εντεταλμένου οργάνου ή υπαλλήλου του, και θα υπογράφεται άμεσα πρωτόκολλο ζημιών, όπου θα περιγράφεται η ζημία καθώς και το προϋπολογιζόμενο κόστος ή την αξία (δαπάνη) αποκατάστασης. Σε περίπτωση που το Σωματείο/Φορέας δεν προσέλθει για τη σύνταξη του ως άνω πρωτοκόλλου, αυτό συντάσσεται μονομερώς από το Δήμο και κοινοποιείται στο Σωματείο/Φορέα – που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει – μαζί με πρόσκληση προς άμεση προκαταβολή της δαπάνης αποκατάστασης της ζημίας, δυνάμενου του Δήμου να θέσει και εύλογη προθεσμία προς αυτό, που δεν μπορεί πάντως να υπερβεί τις 10 ημέρες από την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου στο Σωματείο/Φορέα. Το Σωματείο/Φορέας δεν δικαιούται σε in natura αποκατάσταση οποιασδήποτε φθοράς, βλάβης ή ζημίας, η οποία αποκαθίσταται με μέριμνα του Δήμου και υποχρεούται σε προκαταβολή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης, εκτός και αν επιτρέψει διαφορετικά εγγράφως κάτι τέτοιο ο Δήμος.
  1. Απαγορεύεται στο Σωματείο/Φορέα η ανάρτηση, τοιχοκόλληση στις χρησιμοποιούμενες εγκαταστάσεις ή σε οποιονδήποτε χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο οποιασδήποτε εμπορικής διαφήμισης χωρίς την έγγραφη άδεια του Δήμου και την καταβολή του αναλογούντος ποσοστού επί της αξίας της σύμβασης διαφήμισης.
  2. Το Σωματείο/Φορέας δεν είναι υπόχρεο σε καταβολή καμίας εν γένει λειτουργικής δαπάνης. Δύναται πάντως ο Δήμος να ζητήσει οποτεδήποτε κατά την περίοδο χρήσης των εγκαταστάσεων, την ανάλογη εύλογη συμμετοχή του Σωματείου/Φορέα στις λειτουργικές δαπάνες χρήσης των εγκαταστάσεων. Στην περίπτωση αυτή οι εγκαταστάσεις παύουν να παραχωρούνται αυτομάτως, αν το Σωματείο/Φορέας δεν αποδεχθεί την εν λόγω εύλογη συμμετοχή του, το ύψος, το χρόνο και τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων.
  3. Απαγορεύεται στο Σωματείο/Φορέα η παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων, των οποίων δικαιούται να κάνει χρήση σύμφωνα με το παρόν, σε οποιονδήποτε τρίτο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο με ή χωρίς αντάλλαγμα και για οποιονδήποτε σκοπό. Απαγορεύεται επίσης στο Σωματείο/Φορέα η παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων, των οποίων δικαιούται να κάνει χρήση σύμφωνα με το παρόν, ακόμη και για άλλη ηλικιακή ομάδα / κατηγορία ή μεμονωμένους αθλητές του ή για άλλες «ομάδες» αθλουμένων του, διαφορετικά από εκείνα που το πρόγραμμα προβλέπει.
  4. Καθένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δικαιούται να καταγγείλει, εγγράφως μόνο, την παρούσα σύμβαση για σπουδαίο λόγο τηρώντας προθεσμία 10 ημερών. Στην περίπτωση αυτή η σύμβαση λύεται με την πάροδο των 10 ημερών αζημίως εκατέρωθεν.
  5. Εκ του παρόντος συμφωνητικού κανένας περιορισμός δεν υφίσταται στο δικαίωμα του Δήμου προς παραχώρηση, με ή χωρίς αντάλλαγμα, των ίδιων (σε άλλες ώρες εκτός του προγράμματος) ή άλλων εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο                                                           και οποιονδήποτε άλλων εγκαταστάσεών του προς οποιονδήποτε, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για οποιαδήποτε χρήση και με όποιους όρους κρίνει ως αναγκαίους και σκόπιμους.
  6. Όλοι οι όροι του παρόντος συμφωνητικού είναι ουσιώδεις. Παράβαση οποιουδήποτε όρου του παρόντος από το Σωματείο/Φορέα έχει ως αποτέλεσμα τη λύση της σύμβασης, οπότε στην περίπτωση αυτή το Σωματείο/Φορέας και κάθε αθλητής του ή ομάδα και κάθε τρίτος εν γένει που έλκει δικαιώματα χρήσης των εγκαταστάσεων από το Σωματείο/Φορέας απομακρύνονται άμεσα και άνευ ετέρου από τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου/άλλο          οι οποίες αποδίδονται άμεσα στο Δήμο. Ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε αξίωσή του προς καταβολή αποζημίωσης, καθώς και για τυχόν διαφυγόντα έσοδα λόγω της πρόωρης λύσης του παρόντος εξαιτίας συμβατικής παράβασης του Σωματείου/Φορέα.
Ο Δήμος επιφυλάσσεται να επιδιώξει δικαστικά την αποκατάσταση και κάθε άλλης ζημιάς.
  1. Για κάθε παραβίαση της σύμβασης εκ μέρους του Σωματείου/Φορέα, που κατά τα προαναφερόμενα συνεπάγεται λύση του παρόντος συμφωνητικού, συμφωνείται ποινική ρήτρα ίση με 1.000,00 €, για αναπόδεικτη ζημία (ανεξαρτήτως της ύπαρξης και της έκτασης της ζημίας) του Δήμου εκ της συμβατικής παράβασης, του Δήμου δικαιούμενου να επιδιώξει την αποκατάσταση κάθε άλλης θετικής ή αποθετικής ζημίας, εφόσον αποδείξει ότι υπέστη τέτοια.
Το Σωματείο/Φορέας αναγνωρίζει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι η ποινική ρήτρα είναι δίκαιη και εύλογη και παραιτείται από τώρα του δικαιώματος να αμφισβητήσει το ύψος αυτής ως υπέρμετρο. Η ποινική ρήτρα συμφωνείται καταβλητέα εντός 10 ημερών από την προς αυτό όχληση.
  1. Το Σωματείο/Φορέας έλαβε γνώση των όρων του Κανονισμού Λειτουργίας Κλειστών και Ανοιχτών Αθλητικών Χώρων – Γυμναστηρίων του Δήμου (αρ. απόφασης Δ.Σ. 00η 00/00/2019) και έλαβε φωτοαντίγραφο του Κανονισμού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος συμφωνητικού και αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους που αυτός περιλαμβάνει, υποχρεούμενο σε πλήρη και πιστή τήρησή τους.
  2. Η παρούσα συμφωνία καταργεί κάθε προηγούμενη, προφορική ή γραπτή, συμφωνία και αποτελεί το μοναδικό συμβατικό πλαίσιο μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.
  3. Καμία προσθήκη, τροποποίηση ή αλλαγή αυτής της συμφωνίας δεν θα είναι ισχυρή, παρά μόνο εφόσον είναι έγγραφη και υπογεγραμμένη και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Η τυχόν μη έγκαιρη άσκηση από τα συμβαλλόμενα μέρη οποιωνδήποτε από τα δικαιώματά τους, που απορρέουν από το νόμο ή από το παρόν, εφ’ άπαξ ή κατ’ επανάληψη, δεν θα θεωρείται ως παραίτησή τους από τα δικαιώματα αυτά, τα οποία θα μπορούν να ασκήσουν οποτεδήποτε κατά την απόλυτη διακριτική τους ευχέρεια. Επομένως, και οποιαδήποτε ανοχή του Δήμου σε συμβατική παράβαση εκ μέρους του Σωματείου/Φορέα δεν συνεπάγεται τροποποίηση οποιουδήποτε όρου του παρόντος ούτε μπορεί να γίνει επίκληση αυτής από το Σωματείο/Φορέα με σκοπό τη συνέχιση της συμβατικής του παράβασης ή για την απόκρουση των επαχθών σε βάρος του συνεπειών (π.χ. υποχρέωση σε αποζημίωση, λύση της σύμβασης σε επόμενη παράβαση κ.λ.π.).
  4. Σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας των εγκαταστάσεων, προσωρινής ή οριστικής, με απόφαση του Δήμου ή άλλης αρμόδιας αρχής, εξαιτίας της μη ύπαρξης της απαιτούμενης αδειοδότησης και σε οποιαδήποτε αιτία και αν αυτό οφείλεται, ή εξαιτίας άλλου λόγου, ρητά συμφωνείται ότι θα παύει το δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων από «το Σωματείο/Φορέας», έως τη νόμιμη επαναλειτουργία, χωρίς εκ του λόγου αυτού να δημιουργείται κανένα δικαίωμα «του Σωματείου/Φορέα», σε αποζημίωση ή σε οποιαδήποτε άλλη παροχή ή διευκόλυνση από το Δήμο ούτε να παρατείνεται η διάρκεια της παρούσας σύμβασης.
  5. Τυχόν ακυρότητα όρου του παρόντος δεν συνεπάγεται ακυρότητα όλης της σύμβασης, η οποία θα εξακολουθεί να εφαρμόζεται ως προς τους λοιπούς όρους της.
  6. Όλες οι κοινοποιήσεις και οι επιδόσεις γίνονται στις δηλούμενες διευθύνσεις της έδρας των συμβαλλομένων, όσο ο ένας συμβαλλόμενος δεν κοινοποιεί στον άλλο εγγράφως τυχόν αλλαγή της διεύθυνσης της έδρας του.
  7. Αρμόδια αρχή για την επίλυση κάθε διαφοράς που τυχόν θα προκύψει μεταξύ των συμβαλλομένων από την εκτέλεση ή με αφορμή το παρόν είναι αποκλειστικά τα αρμόδια Δικαστήρια.
Το παρόν συντάχθηκε βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου (αρ. αποφ. Δ.Σ………………………………. )  σε τρία (3) όμοια πρωτότυπα και, αφού έγινε πλήρως αποδεκτό από τους συμβαλλόμενους κατ’ άρθρο και στο σύνολό του, αναγνώστηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί.  ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ                                    ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ                                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ/ΦΟΡΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIΙ: ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΟΝΟΜΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ
Οι ερωτήσεις που ακολουθούν θα υποδείξουν εάν πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε να ασκείστε. Εάν είστε άνω των 69 ετών και δεν ασκείστε συστηματικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Διαβάστε τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήστε με ειλικρίνεια (κύκλος στην πιο κατάλληλη απάντηση).
Είχατε ποτέ ιατρική γνωμάτευση αναφορικά με την καρδιά σας, π οποία να υπαγόρευε μόνο σωματική δραστηριότητα που έχει συστήσει γιατρός; ΝΑΙ ΟΧΙ
Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση; ΝΑΙ ΟΧΙ
Έχετε νιώσει ποτέ πόνο στο στήθος σας κατά τη διάρκεια άσκησης; ΝΑΙ ΟΧΙ
Έχετε κάποιο χρόνιο ορθοπεδικό ή κοινό πρόβλημα που θα μπορούσε να επιδεινωθεί λόγω της άσκησης; ΝΑΙ ΟΧΙ
Λαμβάνετε επί του παρόντος οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα; ΝΑΙ ΟΧΙ
Εάν έχετε απαντήσει σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις με ένα “ναι”, θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε σωματική άσκηση. Θα χρειαστεί γραπτή επιβεβαίωση από τον ιατρό σας προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έχω διαβάσει, κατανοήσει, ολοκληρώσει και αναγνωρίζω το ρίσκο και τους κινδύνους που σχετίζονται με την σωματική άσκηση και αναλαμβάνω την ευθύνη για όποια μου αθλητική δραστηριότητα. Οποιαδήποτε ευθύνη εκ μέρους της ΥΑΔΑ αποκλείεται, εκτός εάν μπορεί να αποδειχθεί αμέλεια. Συμφωνώ να τηρήσω τους κανόνες λειτουργίας και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την ΥΑΔΑ. Υπογραφή (Ονοματεπώνυμο Ολογράφως)

Επιστροφή στα Περιεχόμενα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIΙI: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Α. ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς για το λόγο αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στην εναρμόνιση των πρακτικών της υπηρεσίας μας με την κείμενη νομοθεσία. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφ’ εξής «Πολιτική») αφορά τις προϋποθέσεις συλλογής αποθήκευσης διατήρησης επεξεργασίας και χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων από τον Δήμο Αλοννήσου, Υπηρεσία Αθλητισμού (Πατητήρι, Αλόννησος 37005 με ΑΦΜ 090101041 ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Βόλου (εφ’ εξής «ΥΑΔΑ») ΟΡΟΙ / ΕΝΝΟΙΕΣ Οι βασικοί ορισμοί των όρων και των εννοιών που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το έγγραφο όπως αναφέρονται στο Άρθρο 4 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΈΕ είναι οι  κάτωθι Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα: Θεωρείται η κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως ονοματεπώνυμο, σε αριθμό ταυτότητας ή/και διαβατηρίου, φορολογικά στοιχεία σε δεδομένα θέσης σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου. Προσωπικά Δεδομένα ειδικών κατηγοριών (ευαίσθητα): Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία είναι εκ φύσεως ιδιαίτερα ευαίσθητα σε σχέση με θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. θεωρούνται ευαίσθητα και ως εκ τούτου χρήζουν ειδικής προστασίας, καθότι το πλαίσιο της επεξεργασίας τους θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικούς κίνδυνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα· και τις ελευθερίες. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση καθώς και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων, βιομετρικών δεδομένων με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση προσώπου, δεδομένων που αφορούν την υγεία ή δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό. Διευκρινίζεται ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων κάτω από 16 χρόνων είναι εξ ορισμού ευαίσθητα και αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Υπεύθυνος Επεξεργασίας: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο η δημόσια αρχή η υπηρεσία ή άλλος φορέας που μόνα ή από κοινού με άλλα καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Εκτελών την Επεξεργασία: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που επεξεργάζεται δεδομένα για λογαριασμό κάποιου υπεύθυνου επεξεργασίας ονομάζεται εκτελών την επεξεργασία (processor). (Παράδειγμα ένα λογιστικό γραφείο στο οποίο η εταιρεία αναθέτει τη μισθοδοσία των εργαζομένων της) Επεξεργασία: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ευαίσθητα και μη) όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή. Αρχή: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) Η ΥΑΔΑ χαρακτηρίζεται ως υπεύθυνος επεξεργασίας (controller) και τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές προστασίας δεδομένων που ορίζονται στο άρθρο 5 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων. Β. ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
  1. ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Κύριος σκοπός της ΥΑΔΑ είναι η παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης, σωματικής ευεξίας και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου. Στα πλαίσιο του ως άνω σκοπού η ΥΑΔΑ παρέχει υπηρεσίες εκμάθησης ή καλλιέργειας αναγνωρισμένου ή μη αθλήματος με σκοπό την φυσική ευρωστία, ευεξία, ψυχική και σωματική υγεία δια των μέσων της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Υπηρεσίες ατομικής ή/και προσωποποιημένης (personal training) ή/και ομαδικής άσκησης και η συντήρηση της ατομικής φυσιολογίας καθώς και υπηρεσίες ελεύθερης γυμναστικής, στίβου, αερόβιας άσκησης, αερόβιας προπόνησης με ή χωρίς τη χρήση οργάνων (χειροκίνητων ή ηλεκτρονικών) προγραμμάτων ευλυγισίας, θεραπευτικής γυμναστικής, χορού, κ.α. Η ΥΑΔΑ στα πλαίσια της δραστηριότητάς της λειτουργεί και διαχειρίζεται αθλητικές εγκαταστάσεις εντός των οποίων υφίστανται χώροι ατομικής ή και ομαδικής εκγύμνασης και προπόνησης, αποδυτήρια, και χώροι αναψυχής (κυλικείο με φυσικές τροφές και ροφήματα). Στο πλαίσιο των παραπάνω σκοπών της, η ΥΑΔΑ συνεργάζεται με συλλόγους, σωματεία, φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, αναθέτοντας απευθείας την εκτέλεση μέρους ή του συνόλου των έργων που της έχουν ανατεθεί (είτε με παροχή εξαρτημένης εργασίας είτε με αναθέσεις έργων ή υπεργολαβίες ή εξωτερικές συνεργασίες) ή διασφαλίζοντας για αντίστοιχα έργα τρίτων την παροχή υπηρεσιών συνεργαζόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων («Συνεργατών») προωθώντας τις υπηρεσίες αυτών για τις οποίες συμβάλλεται στο όνομα και για λογαριασμό τους.
  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;
Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» ή «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» ή «δεδομένα», όπως χρησιμοποιείται στην παρούσα Πολιτική αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων (όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό/κινητό), διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφ’ εξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».
  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;
Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (soft Copy) είτε σε έγχαρτη μορφή (hard Copy) σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, ταξινόμηση, διάρθρωση αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων
  1. ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ;
Η ΥΑΔΑ συλλέγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των αντισυμβαλλομένων της (είτε ως πελατών είτε ως προμηθευτών της) για την κατάρτιση και την εκτέλεση της σύμβασης ή για την πραγματοποίηση της μεταξύ μας επικοινωνίας κατόπιν της δικής σας ρητής συγκατάβασης και ειδικότερα
  1. Κατά την εγγραφή σας:
1)               Στοιχεία αντισυμβαλλόμενου/συνδρομητή (Όνομα και επίθετο, πατρώνυμο και μητρώνυμο) 2)               Ημερομηνία γέννησης (σημειώνεται ότι η εγγραφή στις αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες). Η εγγραφή ανηλίκων ως μελών, καθώς και η ανανέωση συνδρομής και αγορά ειδικών (ατομικών ή ομαδικών) προγραμμάτων εκτός βασικής συνδρομής είναι δυνατή μόνον από τον ασκούντο την επιμέλεια του ή αυτοπροσώπως από ανήλικο υπό την προϋπόθεση της προσκόμισης υπεύθυνης δήλωσης (έντυπο της οποίας παρέχεται από την ΥΑΔΑ) του ασκούντος την επιμέλεια, περί συγκατάθεσης αυτού για την εγγραφή του ανηλίκου ως μέλος και της έγκρισης των όρων του κανονισμού) 3)               Πλήρης Διεύθυνση Κατοικίας (ειδικά σε περιπτώσεις μη μονίμων κατοίκων της ΕΕ η ΥΑΔΑ είναι υποχρεωμένη βάσει νομικών διατάξεων να ζητήσει να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την νόμιμη παραμονή του μέλους στην χώρα και να αρνηθεί την εγγραφή σε περίπτωση μη προσκόμισης ή ελλιπούς προσκόμισης τους) 4)               Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό / κινητό). 5)               Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) 6)               Περαιτέρω, κάθε μέλος υποχρεούται κατά την εγγραφή του να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση από ιατρό Παθολόγο ή Καρδιολόγο, όπου να βεβαιώνεται η ικανότητά του για σωματική άσκηση. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της βεβαίωσης εντός μηνός από την ενεργοποίηση της συνδρομής, η ΥΑΔΑ διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την είσοδο στο μέλος μέχρι την προσκόμιση αυτής 7)               Κατά την εγγραφή του μέλους λαμβάνει χώρα φωτογράφισή του από το προσωπικό της υποδοχής, ως απαραίτητο στοιχείο (εμπεριεχόμενο στην κάρτα μέλους) προς απόδειξη της ταυτοπροσωπίας του κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση (Σημειώνεται ότι σε περίπτωση άρνησης για την ταυτοποίησή του κατά την είσοδό του θα πρέπει το μέλος να φέρει εκτός από την κάρτα μέλους και άλλο έγγραφο δηλωτικό της ταυτοπροσωπίας του, που να εμπεριέχει φωτογραφία του (πχ αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κοκ) το οποίο να επιδεικνύει στο προσωπικό της υποδοχής, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδός του στο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης) 8)               Στην περίπτωση διατραπεζικών συναλλαγών ενδέχεται να συλλέγουμε με γνωστοποίηση από εσάς ή εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επιπλέον
  • τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας
  • τα Στοιχεία της πιστωτικής / χρεωστικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού (ΙΒΑΝ)
  1. Κατά την επίσκεψή σας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και με τη χρήση της Κάρτας Μέλους:
Κατά την εγγραφή του μέλους χορηγείται από την ΥΑΔΑ δωρεάν μια και μόνη φορά κάρτα μέλους. Η κάρτα μέλους (η οποία είναι αυστηρά προσωπική και μη μεταβιβάσιμη) περιέχει πληροφορίες για την ταυτοπροσωπία του μέλους (όπως δημογραφικά στοιχεία, φωτογραφία) και τον έλεγχο ισχύος της συνδρομής του (όπως για παράδειγμα τη λήξη της συνδρομής του ή τυχόν εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην ΥΑΔΑ). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Κάρτα Μέλους παρακαλούμε ανατρέξτε στον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου Από τη χρήση της Κάρτας Μέλους συλλέγουμε τα εξής προσωπικά δεδομένα
  • Πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας στις αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Πληροφορίες σχετικά με τον τόπο έκδοσης της κάρτας μέλους και τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση που πραγματοποιείτε τις επισκέψεις σας.
  • Πληροφορίες σχετικά με το υπόλοιπο του χρόνου συνδρομής σας ή των ενεργών προγραμμάτων σας.
Σε κάθε περίπτωση για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της ΥΑΔΑ και για λόγους ασφαλείας τα μέλη/συνδρομητές υποχρεούνται κατά την είσοδό τους στην αθλητική εγκατάσταση να επιδεικνύουν την κάρτα μέλους και να την εμφανίζουν στην ειδική συσκευή αναγνώρισης που βρίσκεται στην υποδοχή. Σημειώνεται ότι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλοννήσου λειτουργούν κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) με ειδική σήμανση πλησίον αυτών εντός και στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς
  • για την πρόληψη και την εξιχνίαση εγκλήματος
  • για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών και του προσωπικού
  • για τη διαχείριση και την προστασία της περιουσίας του Δήμου Αλοννήσου και της περιουσίας του προσωπικού, των πελατών και άλλων επισκεπτών και
  • για σκοπούς διασφάλισης ποιότητας στο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
III. Κατά την επίσκεψη και περιήγησή σας στον ιστότοπο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου 1) Προκειμένου να κάνετε χρήση των online υπηρεσιών της ιστοσελίδας θα κληθείτε να εγγραφείτε σε αυτή προκειμένου να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό (account) και κατόπιν το προσωπικό σας δημόσιο προφίλ (profile) ως χρήστης. Κατά την διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού εγγραφής στον προσωπικό σας λογαριασμό (account creation/account registration) θα σας ζητήσουμε τις εξής Προσωπικές Πληροφορίες
  • Το ονοματεπώνυμό σας
  • Το φύλο σας
  • Την ημερομηνία γεννήσεώς σας
  • Την ταχυδρομική σας διεύθυνση
  • Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας η οποία θα χρησιμοποιείται επίσης και ως username για τη σύνδεσή σας στην εφαρμογή
  • Τον αριθμό κινητού ή/και σταθερού τηλεφώνου σας
Τα ως άνω στοιχεία συμπληρώνονται στα αντίστοιχα πεδία προς συμπλήρωση και είναι υποχρεωτικά. Επίσης θα κληθείτε να επιλέξετε και να πληκτρολογήσετε και να επιβεβαιώσετε έναν κωδικό πρόσβασης (password) στον λογαριασμό που θα δημιουργήσουμε για εσάς, όπως και να αποδεχθείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου. Ο κωδικός πρόσβασης είναι απολύτως προσωπικός και γνωστός μόνο σε εσάς. Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία θα δημιουργήσουμε τον προσωπικό σας λογαριασμό, μέσω του οποίου θα έχετε προσωποποιημένη και αποκλειστική πρόσβαση στη σελίδα του προσωπικού σας Προφίλ το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε. 2) Αφού πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας ως Χρήστης στη βάση δεδομένων της εφαρμογής, στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ (profile) στο οποίο θα είναι υποχρεωτικώς διαθέσιμες οι παραπάνω πληροφορίες που εισάγατε κατά τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού/εγγραφής στον προσωπικό σας λογαριασμό (account creation/account registration). Επιπρόσθετα μπορείτε προαιρετικά να αναρτήσετε (upload) φωτογραφία σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που αυτόματα συλλέγονται, παρακαλούμε να ανατρέξετε στη σχετική πολιτική απορρήτου cookies  της ΥΑΔΑ που αναρτάται στην ιστοσελίδα. Περαιτέρω, όταν περιηγείστε στην ιστοσελίδα, συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση ΙΡ, τη γεωγραφική σας θέση (μέσω GPS) και βασικές πληροφορίες καταγραφής ιστού όπως τον τύπο του προγράμματος περιήγησής σας η/και το λειτουργικό σύστημα της φορητής συσκευής σας και τις σελίδας στις οποίες περιηγηθήκατε/φυλλομετρήσατε στην ιστοσελίδα, τη γλώσσα του προγράμματος περιήγησης, την ημερομηνία και ώρα της προσφοράς υπηρεσίας σε Χρήστη κλπ. Δύναται να εντοπίσουμε τις σελίδες που σας οδήγησαν στο λογισμικό μας, παρόλο που δεν συσχετίζουμε τις πληροφορίες αυτές με τα προσωπικά σας στοιχεία.   Πληροφορίες από επικοινωνίες: Αναγνωρίζετε ότι η ΥΑΔΑ δύναται να τηρεί αρχείο των γραπτών επιστολών, e-mails ή άλλων μηνυμάτων και γενικά οποιονδήποτε γραπτών επικοινωνιών έχετε ανταλλάξει με την ΥΑΔΑ για οποιονδήποτε λόγο και ειδικά ως προς την συνεργασία σας μαζί της. Περαιτέρω, συμφωνείτε ότι η ΥΑΔΑ καταγράφει και τηρεί στο αρχείο της την επικοινωνία σας ως Χρήστη της ιστοσελίδας, για λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της διασφάλισης της τήρησης των Όρων Χρήσης της Εφαρμογής και για ποιοτικούς λόγους. Πληροφορίες συναλλαγών μέσω της ιστοσελίδας. Στην περίπτωση όπου επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την χρεωστική/ πιστωτική σας κάρτα για την αγορά/εξόφληση αγαθών ή υπηρεσιών (μεταξύ των οποίων και την συνδρομή σας) μέσω της ιστοσελίδας μας τότε ενδέχεται να συλλέγουμε και τα αντίστοιχα δεδομένα (τράπεζα, κωδικό συναλλαγής). Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον ιστότοπο της ΥΑΔΑ, εκτός των ανωτέρω, ΔΕΝ συλλέγουμε δεδομένα σας, παρά μόνο όσα συλλέγονται από τα cookies που έχετε επιτρέψει δια της συγκατάθεσής σας να χρησιμοποιηθούν και συγκεκριμένα, τα μόνα cookies που χρησιμοποιεί η σελίδα ανήκουν στις κατηγορίες:
  • Απολύτως Απαραίτητα Cookies
  • Cookies Λειτουργικότητας και αμφότερα είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου. Οι πληροφορίες που συλλέγουν είναι ανώνυμες και δεν παρακολουθούν τη δραστηριότητα της περιήγησης σε άλλους ιστότοπους
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που αυτόματα συλλέγονται, παρακαλούμε ανατρέξτε στην σχετική πολίτικη απορρήτου cookies της ΥΑΔΑ που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας sports.alonissos.gov.gr. Περαιτέρω, κατόπιν δικής σας ρητής συγκατάθεσης και αποκλειστικά από εσάς, συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας μας, στοιχεία προς το σκοπό της πραγματοποίησης της μεταξύ μας επικοινωνίας και γνωστοποίησης σε εσάς των δραστηριοτήτων μας όπως αυτά αναλύονται εκτενώς στην Πολιτική Απορρήτου μας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας.
  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
Συλλέγουμε, κατόπιν της δικής σας ρητής συγκατάθεσης τα δεδομένα σας αποκλειστικά και μόνο για τούς σκοπούς:
  • της παρεχόμενης υπηρεσίας από την ΥΑΔΑ, είτε κατάρτιση και εκτέλεση του μεταξύ μας συμφωνητικού είτε για την πραγματοποίηση της μεταξύ μας επικοινωνίας
  • του ελέγχου ταυτοπροσωπίας κατά την προσέλευση και παραμονή στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας, για την προσφορά των υπηρεσιών μας
  • της αποστολής ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω e-mail, SMS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων σχετικά με νέα προγράμματα και γενικές προσφορές
  • της συμμόρφωσης της ΥΑΔΑ με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία (πχ έκδοση φορολογικού παραστατικού κλπ.)
  • της διασφάλισης του καταλλήλου επιπέδου ασφαλείας
Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε ανώνυμα αρχεία πληροφοριών ή/και να παρέχουμε σε τρίτα μέρη συγκριτική αξιολόγηση και συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις Υπηρεσίες μας. Η συγκριτική αξιολόγηση και τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία είναι ανώνυμα και δεν περιέχουν προσωπικά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση, ούτε μεταβιβάζονται ή πωλούνται σε τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή που σας χαρακτηρίζει ή σας καθιστά αναγνωρίσιμους. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα περιήγησης και χρήσης της εφαρμογής για τη λειτουργία και τη βελτίωση της, τη διάγνωση προβλημάτων του εξυπηρετητή (server) μας και για τη διαχείριση του λογισμικού, τη συγκέντρωση δημογραφικών και στατιστικών δεδομένων, για την καλύτερη διαφήμιση και τη διάταξη της εφαρμογής, για να διευκολυνθεί η αναγνώριση/ταυτοποίησή σας κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης συνεδρίας κλπ. Η διεύθυνση IP σας δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες για εσάς. Χρησιμοποιούμε τις αξιολογήσεις των Χρηστών/Πελατών για ποιοτικούς λόγους και τον έλεγχο των παρεχόμενων από μας υπηρεσιών. Η ΥΑΔΑ δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα για άλλους σκοπούς εκτός από αυτούς που ανάγονται στην ορθή παροχή των υπηρεσιών μας και την ασφάλεια, πάντα με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και τη συμμόρφωση της εταιρείας μας με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
  1. ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΜΕΡΩΝ
Η ιστοσελίδα της ΥΑΔΑ μπορεί να παρέχει συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες ή εφαρμογές (π.χ. social media, χορηγούς, διαφημιζόμενες επιχειρήσεις κ.α.) που διατηρούνται από τρίτα μέρη. Οι συνδέσεις με οποιοδήποτε τέτοια ιστοσελίδα ή εφαρμογή τρίτου μέρους παρέχονται  μόνο προς διευκόλυνσή σας. Η ΥΑΔΑ ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιεχόμενο οποιασδήποτε συνδεδεμένης ιστοσελίδας ή εφαρμογής ούτε είναι υπεύθυνη για τα δεδομένα που τυχόν συλλέγουν αυτές. Η ΥΑΔΑ δεν εγκρίνει ή προβαίνει σε εκπροσώπηση των συνδεδεμένων αυτών ιστοσελίδων ή οποιωνδήποτε πληροφοριών, λογισμικού ή άλλων προϊόντων, υπηρεσιών ή υλικών που βρέθηκαν εκεί ή οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων, τα οποία μπορεί να προκύψουν από τη χρήση τους. Αν αποφασίσετε να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο τρίτου μέρους συνδεδεμένο με τον ιστότοπό μας, το πράττετε εξ ολοκλήρου με δική σας ευθύνη.
  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΑΔΑ;
Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται για την εκτέλεση του τυχόν μεταξύ μας συμφωνητικού για την παροχή των υπηρεσιών μας για την ενημέρωση σας σχετικά με δραστηριότητες, εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες της Επιχείρησης προς εσάς, την ασφάλεια των συναλλαγών των εγκαταστάσεων και των συνδρομητών μας, καθώς και για την επικοινωνία της Επιχείρησης μαζί σας, μόνο κατόπιν της ρητής συγκατάθεσης σας, έγγραφης ή ηλεκτρονικής.
  1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ Π.Χ. ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η/ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;
Η ΥΑΔΑ δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα για άλλους σκοπούς εκτός από τους αναφερόμενους παραπάνω, οι οποίοι ανάγονται στην ορθή παροχή των υπηρεσιών μας, με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και τη συμμόρφωση της ΥΑΔΑ με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Η ΥΑΔΑ δύναται να χρησιμοποιεί τα στοιχεία των συνεργατών της στην ιστοσελίδα της για διαφημιστικούς/προωθητικούς ή άλλους σκοπούς που σχετίζονται με την επαγγελματική προβολή και  δημοσιότητα της ΥΑΔΑ.
  1. ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο κατόπιν της ρητής συγκατάθεσής σας και στο μέτρο που αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Αποδέκτες των δεδομένων εκτός από την ΥΑΔΑ είναι και:
  • Το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της ΥΑΔΑ (άσχετα εάν συνδέεται μαζί της με εξαρτημένη σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, ημιαπασχόληση, σύμβαση έργου ή άλλη μορφή εργασιακής σχέσης)
  • Οι εξωτερικοί συνεργάτες και αντισυμβαλλόμενοι της, οι οποίοι έχουν λάβει γνώση της παρούσας πολιτικής προστασίας και της Πολιτικής Απορρήτου και δεσμεύονται από αυτές και επιπρόσθετα και έχουν δεσμευθεί με τήρηση εμπιστευτικότητας.
Με την επιφύλαξη των ανωτέρω, ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός και αν μας το επιβάλει ο Νόμος.
  1. ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕΣ THΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;
Οι εκτελούντες την επεξεργασία έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την ΥΑΔΑ:
  • Nα τηρούν εχεμύθεια.
  • Nα μη κοινοποιούν σε τρίτους δεδομένα χωρίς την ρητή άδεια της ΥΑΔΑ.
  • Nα λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.
  • Nα συμμορφώνονται με το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον κανονισμό GDPR.
  • Η ΥΑΔΑ λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας ώστε τα προσωπικά δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας να είναι ακριβή και, όταν αυτό είναι απαραίτητο, να επικαιροποιούνται άμεσα.
  • Η ΥΑΔΑ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα δεδομένα που είναι ανακριβή ή ελλιπή να διαγράφονται ή να διορθώνονται άμεσα. Tα προσωπικά δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας είναι κατάλληλα, ανάλογα και συναφή προς τις ανάγκες της παρεχόμενης υπηρεσίας που προσφέρεται στον πελάτη, την εκπλήρωση των εκατέρωθεν συμβατικών υποχρεώσεων και συλλέγονται μόνο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς, όπως αυτοί αναφέρονται ανωτέρω καθώς και στις σχετικές συμβάσεις.
  • Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από την ΥΑΔΑ διεξάγεται με τρόπο που διασφαλίζει το απόρρητο αυτής και ακολουθεί κανόνες καθώς και άλλες διαδικασίες για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λανθασμένη χρήση, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση, γνωστοποίηση, απώλεια ή τυχαία/αθέμιτη καταστροφή και άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.
  • Η ΥΑΔΑ εφαρμόζει πολιτικές και διαδικασίες τεχνικής και οργανωτικής ασφάλειας προκειμένου να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγει από ενδεχόμενη παραβίαση απώλεια, κακή χρήση, μεταβολή ή καταστροφή.
  • Εσωτερικοί έλεγχοι στις διαδικασίες επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων διεξάγονται τακτικά από την Επιχείρηση ώστε να επανεξετάζεται η αποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
  • Ειδικά εξουσιοδοτημένα άτομα διαθέτουν πρόσβαση στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων μέσω των οποίων τα προσωπικά δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας ή χρησιμοποιούνται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της ΥΑΔΑ. Τα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μην εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Τα πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα να χρησιμοποιούν τα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο στα δεδομένα για τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί. Τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ή της χρήσης, ή μετά από την καταγραφή τους, να διαβαστούν, να αντιγραφούν να τροποποιηθούν ή να μετατοπιστούν από μην εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.
  • Η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα περιορίζεται σε όσους διαθέτουν εξουσιοδότηση στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προς την ΥΑΔΑ υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αναγκαιότητα να λάβουν γνώση αυτών. Τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα υποχρεούνται να τηρούν την εμπιστευτικότητα αυτών των δεδομένων.
  1. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;
Κατά γενικό κανόνα, το σύνολο των προσωπικών δεδομένων των υποκειμένων διαγράφονται/καταστρέφονται με τη λύση της συμβατικής μας σχέσης, εκτός και εάν για τη διατήρηση αυτών, έχει ρητή συγκατάθεση των υποκειμένων για ορισμένο η αόριστο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια διατήρησης  των δεδομένων καθορίζεται και από την υποχρέωση διατήρησης που επιβάλλει το ισχύον νομοθετικό που διέπει τις συμβατικές και φορολογικές υποχρεώσεις του Δήμου. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η παρέκταση της χρονικής διάρκειας διατήρησης των δεδομένων για λόγους απόδειξης ενώπιον των δικαστηρίων των εκπληρώσεων συμβατικών υποχρεώσεων από την ΥΑΔΑ ή σε περίπτωση που απαιτεί κανόνας δικαίου ή συμμόρφωση με υποδείξεις Δημοσίων ή Ανεξάρτητων Αρχών.
  1. ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;
Η ΥΑΔΑ δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Έχουμε λάβει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα γη την ασφάλεια και την πρόστασα των δεδομένων από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Τα μέτρα ασφαλείας επανεξετάζονται και τροποποιούνται κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που θέτει η κείμενη νομοθεσία. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι κάτωθι κανόνες περιγράφουν με ποιο τρόπο και σε ποιο χώρο τα δεδομένα τηρούνται. Τα δεδομένα που φυλάσσονται σε έγχαρτα αρχεία, φυλάσσονται σε σημείο που δεν θα μπορούν να τα δουν πρόσωπα χωρίς εξουσιοδότηση. Το ίδιο ισχύει και για αρχεία τα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά, αλλά για κάποιο λόγο έχουν εκτυπωθεί. Σημαντικά σημεία είναι τα εξής:
  • Οι φάκελοι και τα έγχαρτα δεδομένα τηρούνται σε αρχειοθήκη, η οποία κλειδώνει.
  • Οι υπάλληλοι είναι βέβαιοι πως οι εκτυπώσεις δεν αφήνονται όπου μην εξουσιοδοτημένα άτομα θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση, όπως, για παράδειγμα, μέσα ή κοντά στον εκτυπωτή.
  • Τα εκτυπωμένα δεδομένα, τα οποία δε βρίσκονται σε χρήση, καταστρέφονται.
Στην περίπτωση που τα δεδομένα φυλάσσονται με ηλεκτρονικό τρόπο, προφυλάσσονται από μην εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά από τυχαία καταστροφή και προσπάθειες υποκλοπής, συγκεκριμένα:
  • Τα δεδομένα προστατεύονται από ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι αλλάζουν συχνά και δε γνωστοποιούνται στους υπαλλήλους που δεν είναι εντεταλμένοι.
  • Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι αποθηκευμένα σε φορητά μέσα (όπως για παράδειγμα σε δίσκους CD κ.α.) αυτά φυλάσσονται με ασφάλεια όταν δε χρησιμοποιούνται.
  • Όλοι οι εξυπηρετητές (servers) και υπολογιστές που περιέχουν δεδομένα προστατεύονται από εγκεκριμένο υπολογιστικό πρόγραμμα (software) και πρόγραμμα προστασίας (firewall).
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους και συνεργάτες μας αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς.
  • Ο Δήμος προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις για τη διαπίστωση της ασφάλειας των δεδομένων και της εφαρμογής της Πολίτικης.
  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ;
Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης). Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας. Έχετε δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας. Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεών σας ως προς την επεξεργασία. Έχετε δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας. Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματός σας.
  1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ;
Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να μας στείλετε σχετικό αίτημα, περιγράφοντας το δικαίωμα που θέλετε να ασκήσετε είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση Δήμος Αλοννήσου, Πατητήρι, Τ.Κ. 370 05, Αλόννησος με την ένδειξη «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/διόρθωσης/διαγραφής/περιορισμού/εναντίωσης», είτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gdpr@alonissos.gov.gr με τίτλο «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/διόρθωσης/διαγραφής/περιορισμού/εναντίωσης», με περιγραφή του αιτήματός σας και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
  1. ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ;
Απαντάμε στα αιτήματα σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός  (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το αίτημα σας είναι πολύπλοκο η υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός  του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δυο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε. Αν τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η ΥΑΔΑ μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.
  1. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΠΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ;
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 24243 50223 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gdpr@alonissos.gov.gr χρησιμοποιώντας τον τίτλο ’’Εξέλιξη Αιτήματος’’.
  1. ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ/ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ;
ΟΧΙ, δεν λαμβάνουμε αποφάσεις ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των δεδομένων σας.
  1. ΠΟΙΟ ΕΝΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ;
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679ΈΕ και εν γένει το ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο την προστασία προσωπικών δεδομένων.
  1. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;
Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – ΑΠΔΠΧ (Κηφισιάς 1-3. Αθήνα / www.dpa.gr) αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο γη την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
  1. ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;
Θα ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο ώστε να ανταποκρίνεται στο εκάστοτε ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε σχετικά σε εμφανές σημείο του ιστότοπού μας sports.alonissos.gov.gr   Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πως προστατεύονται τα δεδομένα σας. Η ΥΑΔΑ είναι υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων ή ατομικών επιχειρήσεων που λαμβάνει. Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε για κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας Δεδομένων, στο τηλέφωνο 24243 50223 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gdpr@alonissos.gov.gr. ΑΝΕΓΝΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΩ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΗ ΡΗΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα